.

Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, amb l'actor Fermí Fernàndez. Foto: Tarragona21

Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, amb l’actor Fermí Fernàndez. Foto: Tarragona21

L’organització ha deixat en mans del portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Manolo Tomàs, la lectura del manifest, en la part que li corresponia a Tarragona.

Ha estat al voltant de dos quarts de sis de la tarda quan Manolo Tomàs ha cridat consignes en favor del “progrés” –que era el concepte associat a la concentració de Tarragona- i de la “dignitat econòmica i humana”.

Tomàs ha parlat de la necessitat que la República Catalana sigui una garantia perquè el país es consolidi com a “pol econòmic i logístic al sud d’Europa”, amb la “indústria” i el “desenvolupament econòmic” com a motors. El portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre ha aprofitat l’acte també per deixar anar missatges en contra del transvasament del riu.

L’actor Fermí Fernàndez ha estat el conductor de l’acte, situat en un gran escenari sota l’estàtua de Roger de Belfort i davant d’una gran pantalla de vídeo, en la que s’anava reproduint l’acte que emetia en directe TV3, amb la intervenció de les cinc ciutats escollides.

Ferran Bel: ‘És l’última Diada’

“Es l’última Diada que celebrem sense haver pogut decidir el nostre futur. Per tant, és una Diada determinant”, deia al seu torn a la premsa l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel. La presència de participants de les Terres de l’Ebre ha estat evident ja des de les primeres fileres.