.

Els autors del llibre. Foto: Cedida

Els autors del llibre. Foto: Cedida

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) organitza la presentació del llibre ‘Una puta merda’ – Viviendo el duelo con esperanza- (autoeditat 2022), el proper dissabte 14 de gener, a les 19h, al Centre Cívic de Torreforta, que anirà a càrrec dels seus autors, Miguel Lara i Rosa Burguera, components del grup musical SAL.150. Un llibre que parteix d’una història real viscuda pel Miguel i per la Rosa, quan una matinada del gener del 2022 reben la visita d’uns Mossos d’Esquadra i altra gent uniformada que els comuniquen la tràgica notícia que l’Anna, la seva filla, havia mort la tarda del dia anterior víctima d’un suïcidi. Els pares, desconcertats, entrarien en un estat de xoc, que els portaria a viure una experiència posterior on el dolor i l’esperança acabarien trobant-se.

La nit següent al dia del funeral, el Miguel va somniar en un congrés on hi havia molts llibres i que amagava un espai marginal amb un llibre abandonat. Aquell llibre es titulava ‘Una puta merda’. L’endemà, al despertar-se, el Miguel tenia clar que aquella era l’expressió que definia millor el dolor que poden viure uns pares per la pèrdua d’un fill. En el cas de la Rosa i el Miguel, dos fills, el Joan ara fa deu anys i l’Anna, l’any passat. El missatge del somni va anar més enllà i va motivar que el Miguel comencés a escriure al seu quadern l’experiència viscuda i les sensacions i reflexions que l’envolten. Aquest cop no era només la lletra d’una cançó, sinó que acabaria sent la lletra d’un llibre amb el mateix títol.

Viure el dol amb esperança
‘Una puta merda’ és, com diu el seu subtítol, “viure el dol amb esperança”. El Miguel i la Rosa narren en primera persona com enfrontar-se a una situació tràgica després de la mort sobtada d’una filla. Una mescla de sentiments que sorgeixen per la pèrdua d’un ésser estimat que es troben en un llibre que dona resposta a aquest còctel explosiu  d’emocions. Aquelles persones que estan patint el dolor d’una pèrdua se sentiran identificats amb la Rosa i el Miguel i, a la vegada, el llibre també servirà de guia per a qualsevol altra persona que vulgui saber com ajudar als que pateixen aquest dolor.

Les cançons del llibre
El llibre, que està il·lustrat amb dibuixos del Miguel relacionats amb els capítols, també conté codis que corresponen a cançons de la banda SAL.150, publicades a Youtube, i dues cançons composades per Anna Lara. Són cançons relacionades amb la temàtica de cada capítol on es troben situades.

La música també serà present a l’acte de presentació del llibre al Centre Cívic de Torreforta, ja que Miguel Lara i Rosa Burguera explicaran la seva obra, alhora que interpretaran algunes de les cançons que hi apareixen.

Què ha dit la gent del llibre?
La Rosa i el Miguel es mostren molt satisfets per la resposta rebuda fins ara del llibre, ja que “va més enllà d’una ajuda amb finalitats terapèutiques i moltes persones ens han dit que el llibre els ha ajudat a tenir més esperança en aquesta vida”, afirmen.

Dues de les reaccions rebudes han estat aquestes: “Un llibre que, tot i que parla de mort, està ple de vida” (Anna Forès, professora de la UB) o “Una vez más la esperanza gana la partida a la muerte. Una experiencia sanadora y transformadora, cien por cien aconsejable” (Ángel Martínez, educador i esportista). Els lectors que vulguin poden enviar un comentari sobre el llibre al correu unaputamerdalibro@gmail.com.

Les persones que vulguin adquirir un exemplar del llibre podran fer-ho a l’acte de presentació del llibre o bé demanar-lo per Amazon.