.

Presentació de la samarreta amb la imatge del Lleó

El cartell de Santa Tecla 2014 és obra del dissenyador Jordi Caralt, guanyador d’aquesta edició del concurs d’imatge gràfica de les festes de Santa Tecla 2014. El concurs, al qual es van presentar una quinzena de propostes, era de temàtica lliure i s’havia d’inspirar en qualsevol aspecte relacionat amb les festes de Santa Tecla.

El cartell té com a motiu principal el Lleó: figura del bestiari i del seguici popular, senyal de distinció de la ciutat de Tarragona, juntament amb l’Àliga.

El cartell de la festa

Segons el seu autor, Jordi Caralt, el cartell vol representar Tarragona mitjançant un dels seus símbols més identificable: la bandera. En concret, els quatre variats ondats de gules en pal propis de l’escut de la ciutat de Tarragona i que representen la senyoria reial de la ciutat durant l’Edat Mitjana. És per això, que al disseny, la corona del Lleó s’ha transformat en la bandera de la ciutat.

I per reforçar diversos aspectes com la història de la ciutat, la importància de les Festes de Santa Tecla i fer brillar la figura del Lleó i, en conseqüència, la ciutat de Tarragona, aquesta figura del bestiari s’ha ubicat sobre d’un pedestal. Segons Caralt, “aquest és el lloc que mereixen aquestes festes reconegudes pel Govern de Catalunya com a festa patrimonial d’interès nacional”.

Per altra banda, l’estil de la figura del Lleó, protagonista del cartell, és la síntesi gràfica, “que breument podem definir com la simplificació de formes, colors i composició, en aquest cas, una composició completament simètrica. Aquesta elecció permet fer una il·lustració més genèrica i oberta a tots els públics d’edats diverses que fan possible aquestes festes”, afirma el seu responsable.

El treball suau de la línia de la il·lustració genera una forta semblança amb la tipografia arrodonida seleccionada i això permet una convivència natural entre la il·lustració i la tipografia.

Per finalitzar, els colors del cartell representen “la calidesa de les festes, l’agradable  temperatura mediterrània de la ciutat, etc”. Aquests parteixen dels colors originals de la figura del Lleó acompanyats d’un camp de colors de fons, un color beix o safari, que reforcen aquesta calidesa intrínseca en un cartell emblema de festes i alegries.

La samarreta de les festes

La samarreta de ls festes és editada pel Ball de Diables de Tarragona. Se’n faran 6.100 exemplars a un prei de 10 €. Els punts de venda són: El Negrito i la Negrita (c/ Governador González, 28); El Lloro (c/Governador González, 18), Llibreria la Capona (c/ Gasòmetre, 41-43); El Corte Inglés, Mercat Central, Bar l’Espardenya (c/ dels Descalços, 1), §  Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (c/ Major, 39), Estand de les Festes, al vestíbul del Teatre Tarragona . Serà a partir de l’11 de setembre.

La Bossa

La Bossa de la festa és editada per la Colla de Diables Voramar del Serrallo i Víbria de Tarragona, amb 1.500 exemplars a un preu de sis euros. Els punts de venda són: Llibreria Nàutica Cal Matías, Vins i Licors Jové, Mercat Central, El Negrito i la Negrita, El Lloro, Patronat Municipal de Turisme i Estand de festes de Santa Tecla, al vestíbul del Teatre Tarragona, a partir de l’11 de setembre.

La Xapa, d’altra banda, és  editada per l’Agrupació cultural i esportiva de Comissions Obreres de l’Ajuntament de Tarragona a un preu d’un euro. El Mocador, de la Moixiganga, costarà 5 €.