.

.

TOTS 21


Accés principal als Jutjats de Reus

Accés principal als Jutjats de Reus

El jutge del cas Innova ha imputat a l’exdirectora finançera del hòlding municipal, Ester Ventura, i la seva advocada, Olga Vázquez, per un delicte de desobediencia, després d’incomplir l’ordre expressa de sortir per la portar principal de les dependències judicials reusenques, el passat 10 de febrer, amb l’objectiu d’evitar als mitjans de comunicació. Diego Álvarez de Juan troba indicis clars per assegurar que l’advocada va parlar amb els vigilants de seguretat, a expenses de Ventura, i va aconseguir que aquests les acompanyessin per sortir al carrer per la porta de l’aparcament.

Tal i com va avançar Reusdigital, el jutge va prendre declaracions a dos vigilants de seguretat, el passat dijous a la tarda, que van reconèixer haver acompanyat a Ventura i la seva letrada a la sortida del pàrquing. El magistrat veu “clars” indicis que Ventura hauria estat autora d’un delicte de desobediència i Vázquez, una “cooperadora necessària”. Davant d’aquest fet, les dues imputades hauran d’anar a declarar el proper 25 de febrer, a dos quarts de 5 i a les 5 de la tarda, respectivament.

Ventura, imputada pel cas Shirota i les factures de Tecnoparc

L’exdirectora finançera d’Innova va anar a declarar el passat 10 de febrer davant el jutge com a imputada per les factures suposadament irregulars que va cobrar l’exdirector del CatSalut, Carles Manté, quan Josep Prat era director general. Per aquesta causa se l’acusa dels presumptes delictes d’estafa, blanqueig, apropiació indeguda, prevaricació, malversació de diners públics i falsedat documental.

D’altra banda, Ventura també està imputada pel cas Shirota, que investiga l’aval de 3 milions d’euros que va donar l’anterior govern municipal a l’empresa d’investigació agroalimentària, malgrat no tenir la majoria accionarial. En aquest cas, l’exdirectora finançera d’Innova ha de fer front als càrrecs de prevaricació, malversació, delicte contra l’Administració Pública, delicte societari i delicte d’omissió.

Reusdigital – Grup de Diaris Digitals de Catalunya