.

Minut de silenci a la plaça del Mercadal de Reus per condemnar l’assassinat de la dona. Foto: Arnau Martínez

El jutge ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per a D. J. C. Q., el veí de 44 anys de Reus detingut dimecres acusat d’haver clavat una vintena de ganivetades a la seva mare, de 79 anys. Les lesions que va patir la dona li van provocar la mort hores més tard a l’hospital. El magistrat indica a l’escrit que les investigacions mostren “indicis clars” d’un “delicte d’homicidi”.

Els indicis es fonamenten en la mateixa declaració de l’investigat, “que va afirmar que havia mort la seva mare amb el ganivet”. A més, afegeix el magistrat, la declaració és coherent amb els fets posteriors del detingut, quan es va presentar a l’institut de salut mental Pere Mata “amb les mans plenes de sang” i confessant la mort.

Un altre indici que recull l’escrit del jutge és el testimoni de la mare, que quan va ser assistida pels Mossos d’Esquadra va explicar que el fill l’havia apunyalat.

El magistrat justifica la necessitat de presó provisional pel risc de fuga de l’investigat, que s’enfronta a penes de fins a quinze anys de privació de llibertat. “Malgrat tingui arrelament més que sobrat a Espanya, la possibilitat de ser condemnat a penes tan elevades el pot dur a sostreure’s a l’acció de la justícia”, considera el jutge.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */