.

El conseller de Salut, Boi Ruiz

El jutge que instrueix el cas Innova vol saber, exactament, quina responsabilitat penal poden tenir els consellers de Justícia i Salut, Germà Gordó i Boi Ruiz, en el cas del pagament de la defensa de l’ex president de l’Institut Català de la Salut, Josep Prat, segons informa larepublicacheca.com.

Després d’haver interrogat Manel Prat, el passat dimarts, el magistrat Diego Álvarez,  va sol·licitar al Ministeri Fiscal, amb data de 5 de març, un informe sobre si considera que “existeix indicis d’algun delicte” en l’actuació dels dos consellers de la Generalitat de Catalunya.

En cas afirmatiu, el jutge instructor pretén saber quin és el tribunal competent per investigar aquest cas, tenint en compte que es tracten de governants i conseqüentment, d’aforats.

Diego Álvarez, titular del jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, en aquesta nova peça processal, separada del cas Innova, va demanar a les parts personades en la causa per a què, en un termini de 5 dies, manifestin la seva posició.

Convé recordar que la Guàrdia Civil està investigant si el Govern de la Generalitat ha pagat amb diners públics la defensa judicial de l’expresident de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, imputat per sis delictes, entre ells estafa, malversació i blanqueig. Quan era director d’Innova, va abonar, entre 2007 i 2011, 720.000 euros al l’exdirector de l’ICS, Carles Manté, per treballs suposadament inexistents.

/* JS para menú plegable móvil Divi */