.

.

TOTS 21


Cristina de Borbó i Grècia, en una imatge del 2009

El jutge del cas Nóos, José Castro, ha decidit imputar la infanta Cristina per presumptes delictes fiscals i blanqueig de capitals, segons han informat fonts judicials. La infanta haurà de declarar al jutjat de Palma el pròxim 8 de març a les deu del matí. Es tracta de la segona vegada que el jutge imputa la filla del rei Joan Carles després que el passat mes d’abril també ho fes, una decisió que va quedar revocada per l’Audiència de Palma al cap de pocs dies un cop estimat el recurs de la fiscalia que al·legava manca d’indicis.

En la primera ocasió, l’Audiència de Palma va suspendre provisionalment la imputació de Cristina de Borbó, tot i que va deixar la porta oberta a reprendre el procediment als aclariments que Castro demanés a l’Agència Tributària pels “dubtes” i “incerteses” que contenia un dels seus informes.

El passat 14 de novembre, la Fiscalia Anticorrupció va emetre un escrit en el qual descartava demanar la imputació de la infanta pel cas Nóos en considerar que no hi havia prou indicis. En aquest escrit, el fiscal va concloure que “les meres conjectures o sospites no constitueixen elements vàlids d’imputació”. D’aquesta manera, només el sindicat Manos Limpias demanava la imputació de la filla del rei pel ‘cas Nóos’.

Fa un mes, el jutge va dictar una providència en la qual donava cinc dies laborables a les parts perquè es pronunciessin sobre si s’ha d’imputar la infanta Cristina pels presumptes delictes contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals. Castro va traslladar aquesta petició a les parts després de rebre l’informe de l’Agència Tributària.