.

.

TOTS 21


Josep Prat (dreta) acompanyat del seu advocat

Josep Prat (dreta) acompanyat del seu advocat

El jutge que porta el cas Innova, Diego Álvarez de Juan, ha requerit al deparament de Salut de la Generalitat els possibles detalls dels pagaments a Xavier Melero, advocat de l’expresident de l’ICS i del hòlding municipal de Reus, Josep Prat. Segons informa EFE, el jutjat número 3, a petició de la Fiscalia, vol saber si Melero “ha rebut alguna retribució en concepte d’honoraris derivats de la defensa de Prat o referents a dictàmens de qualsevol altra naturalesa relacionats amb ell”. En cas afirmatiu, es produiria un presumpte delicte de malversació.

En cas afirmatiu, el jutge requereix a la Genralitat que informi sobre l’import i la data dels pagaments. Diego Álvarez de Juan va donar aquest pas després que s’aixequés el secret de sumari de la peça separada número 1, el passat 20 de desembre. En aquest es detallaven diversos correus entre Xavier Melero i el conseller de Salut, Boi Ruiz, i l’actual titular de Justícia, Germà Gordó, en els que el primer recriminava als segons no haver cobrat els seus honaris en defensa de Prat. “No em vas dir que estava resolt?”, resa el correu.

Un informe de la Guàrdia Civil considera que existeixen “dubtes raonables” sobre si la Genralitat s’estaria fent càrrec dels costos de la defensa de Prat, el que suposaria un presumpte delicte de malversació. D’altra banda, el jutge ha prorrogat un mes més el secret de sumari en la resta de peces d’un cas que ja suma al voltant de 40 imputacions.

Cal recordar que les darreres imputacions van ser per a l’administrador del Consorci del Transport Sanitari de Terres de l’Ebre i president d’Ambulàncies Baix Ebre, Bernardo Coslado Garcia, per almenys, presumptes delictes de suborn, tràfic d’influències i un delicte societari, i per als fills de Josep Prat, per blanqueig i falsedat documental.