.

.

TOTS 21


Una imatge dels jutjats de la ciutat. Foto ReusDigital

Una imatge dels jutjats de la ciutat. Foto ReusDigital

El titular del jutjat d’instrucció número 3 de Reus manté imputada l’exdirectora de serveis econòmics i financers d’Innova, Ester Ventura, pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, contra l’administració pública, societari i omissió del deure de perseguir delictes dins la peça separada número 1 de les diligències que investiguen la gestió del hòlding d’empreses municipal. Ventura, que és l’esposa del president de la Diputació de Tarragona, alcalde de Vilaseca i dirigent territorial de CiU, Josep Poblet, va declarar davant el jutge en relació amb la investigació del cas Shirota el passat 20 de juny, segons informa aquest dilluns el diari ‘El País’ i han confirmat fonts del TSJC.

Considerada la mà dreta de l’exdirector general d’Innova i expresident de l’ICS, Josep Prat, Ventura està imputada en la peça separada número 1, que investiga la posada en marxa, gestió i posterior liquidació de l’empresa de capital mixt Shirota Functional Foods.
Participada en un 48% per l’empresa privada La Morella Nuts i el 52% restant per diverses administracions públiques, principalment Innova -amb un 40%-, però també Sagessa, l’Hospital de Sant Joan i la URV, la societat va ser creada l’any 2007 a l’abric d’Innova per fomentar la investigació en nutrició.

El passat 2012, però, l’actual govern municipal de Reus de CiU i PP va decidir executar l’aval de 3 milions d’euros aprovat per l’anterior corporació per procedir a la liquidació de la societat. Els responsables municipals van adduir, escudant-se en informes de secretaria i intervenció, que l’activitat de Shirota, amb importants pèrdues acumulades, no resultava viable.

En aquest mateix procediment separat del cas Innova, a banda de Ventura i Prat, també es troben imputats els catorze regidors de l’anterior govern municipal, format pel PSC -inclòs l’exalcalde, Lluís Miquel Pérez-, ERC i ICV; així com l’actual segona tinent d’alcalde, Teresa Gomis (CiU); l’exrector de la URV, Lluís Arola; el fundador de La Morella Nuts, Joaquim Barriach; i l’exsecretari de Shirota, Xavier Gómez. El cas es troba encara sota secret de sumari.