.

L'acte d'inauguració del 50 aniversari de l'hospital. Foto: Cedida

L’acte d’inauguració del 50 aniversari de l’hospital. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Català de la Salut han donat aquest matí el tret de sortida als actes del 50è Aniversari de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, amb un acte institucional al saló de Plens, presidit pel primer tinent d’alcalde, Alejandro Fernández, ja que Josep Fèlix Ballesteros es trobaba a Algèria negociant el futur dels Jocs Mediterranis de Tarragona.

Segons Tarragona Ràdio, l’acte ha reconegut la tasca realitzada per Agustí Tarrés, pediatra jubilat de l’Hospital Joan XXIII, qui ha explicat el recorregut històric d’aquest edifici. El gerent de l’ICS del Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, s’ha mostrat satisfet que l’aniversari coincideixi amb l’anunci de la Generalitat d’obrir un nou Hospital Joan XXIII pel 2021.

L’acte ha acabat amb uns parlaments davant de la façana del centre sanitari i actuacions de la banda dixie, Small River Brass, el personatge de Port Aventura, Woody i els super herois del Banc de Sang i Teixits, a més de la participació de l’ONG Pallapupas. Finalment s’ha desplegat la lona de més de 14 metres que anunciarà durant tot l’any la celebració de l’efemèride.