.

.

TOTS 21

Riudoms era la terra de dimonis segons comenta un dels presentadors de l’acte i també el lloc escollit per dur a terme el II Concurs d’Enceses de Catalunya de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC). Un total de vuit colles de diables i dimonis han participat en aquesta segona edició del concurs, que a més, comptava amb dues rondes, la primera on només tenien 15 minuts per realizar la millor encesa posible amb uns materials cedits pel concurs i una segona ronda on ja comptaven amb els seus propis materials.

El concurs té com objectiu promocionar i difondre aquest espectacle pirotècnic arreu de Catalunya. Entre les colles participants trobem: Diables de les Borges Blanques – Grup Recerca, Diables Foc i Gresca, Diables Voramar del Serrallo, Diables de la Creu Alta de Sabadell , Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus, Ball de Diables de Ribes – Colla Jove i Diables de Manresa-Xàldiga.

Els vencedors de la segona edició del Concurs d’Enceses de Catalunya nan estat el Ball de Diables de Ribes-Colla Jove (Sant Pere de Ribes). En segona posició han quedat els Diables Voramar del Serrallo (Tarragona) i en tercer lloc, els Diables de la Creu Alta de Sabadell.

(Reportatge fotogràfic: Andrea Palma)