.

Les noves tendències i oportunitats en proteïna alternativa centrarà la jornada a firaReus Events. Foto: Arxiu

El Hub Foodtech & Nutrition, impulsat per REDESSA, organitzarà el proper 29 de maig una jornada sobre tendències, tecnologies i aplicabilitat empresarial de la proteïna alternativa . La jornada tindrà lloc a les instal·lacions de firaReus Events i estarà conduïda i moderada per Mario Sánchez, divulgador científic i tecnòleg alimentari.

El programa inclou diverses ponències entorn a la proteïna alternativa: “El sector de la proteïna alternativa a Catalunya”, a càrrec de Giulia Diamante, líder d’equip d’anàlisi i detecció d’oportunitats sectorials d’ACCIÓ; “Convivència proteica: Pausa a la transició, espai per a la innovació.”, a càrrec de Nàdia Ortega, directora de la Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic EURECAT, i “Com em pot ajudar un clúster innovant amb proteïna alternativa”, a càrrec de Mariona Pratdesaba, directora de projectes d’INNOVACC– Clúster català de la carn i proteïna alternativa.

En el marc de la jornada també se celebrarà la taula rodona “Iniciatives i projectes en l’àmbit de la proteïna alternativa”, en la que participaran Jordi Calbet, CEO d’Iberinsect; Guillermo Mena, director de Recerca i Innovació de Fruselva; Mario Muñóz, CEO de Microalgae Lab; i Víctor Falguera, coordinador general del Hub de la Bioeconomia de Catalunya.


Altres notícies:


Les empreses assistents també rebran assessorament, per part de Guiomar Ibáñez, consultora sènior de la Unitat d’Estratègia d’ACCIÓ, sobre línies d’ajuda per les companyies interessades en accedir a aquest sector en creixement.

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, “amb aquesta Jornada, el Hub Foodtech & Nutrition vol acostar i obrir les possibilitats que ofereix el sector de la proteïna alternativa a les empreses adherides. Es tracta d’un sector en expansió a nivell mundial degut als canvis en les tendències de consum i que ofereix importants oportunitats de negoci a curt i mig termini”.

Per proteïna alternativa s’entén aquells aliments anàlegs vegetals de la carn, anàlegs vegetals de la llet, substituts del peix i el marisc, carn cultivada a base de cèl·lules i noves fonts de proteïna com els insectes, bolets, algues i microorganismes.

Inscripcions a la jornada al següent enllaç: https://hubfoodtech.com/agenda/jornada-de-la-proteina/