.

Un turista japonès, assaborint un calçot. Foto: ACN

Un any més, el barceloní Adrià Wegrzyn ha guanyat el concurs de menjar calçots de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. Amb aquesta victòria ja en porta vuit en total, i cinc de consecutives, però degut a una nova norma del concurs l’any que ve no s’hi podrà presentar. En total ha menjat 275 calçots, més de 3 quilos i 800 grams, i ha batut el rècord que, des del 2009, ostentava Ramon Forès, amb poc més de 3 quilos i 700 grams. La Gran Festa de la Calçotada ha aplegat, com ja és habitual, visitants d’arreu, però continuen destacant els japonesos, que tenen un especial interès en aquesta cita gastronòmica de la capital de l’Alt Camp. En tota la jornada s’han consumit uns 60.000 calçots.

En 45 minuts el barceloní Adrià Wegrzyn ha endrapat 275 calçots, 3, 800 quilos. Molts més que el segon classificat, que n’ha engolit gairebé 2 quilos. De fet, el primer classificat s’ha mostrat especialment content perquè el rècord estava em 3 quilos. Amb tot, lamenta que l’any que ve la normativa del concurs no el deixi tornar a participar. “D’aquí a dos anys torno” , ha assegurat. Wegrzyn critica que amb aquesta norma s’està devaluant el concurs.

Interès dels japonesos

Per tercer any consecutiu un grup de japonesos ha fet coincidir un viatge al nostre territori amb la Gran Festa de la Calçotada. Segons Hiromi Kawano, de l’agència de viatges His, als japonesos els agrada la calçotada perquè la nostra ceba s’assembla molt a una verdura del Japó. Aquest diumenge, fins i tot s’han atrevit a menjar-se calçots amb salsa de soja.

/* JS para menú plegable móvil Divi */