.

Sessió de voluntariat a Constantí. Foto: Cedida

Sessió de voluntariat a Constantí. Foto: Cedida

En el marc del programa Voluntariat per la llengua, aquesta setmana s’han realitzat a l’aula de català de Constantí  dues sessions de voluntariat exprés amb els i les alumnes de nivell bàsic 2. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de dues associacions del municipi: el grup Retalls i l’associació Moto Clàssic Constantí.

Durant les dues sessions l’alumnat del nivell Bàsic 2 ha mantingut converses breus en català amb representants de les dues associacions convidades, que han fet de voluntaris. L’activitat, organitzada per l’Oficina de Català de Constantí del Consorci per a la Normalització Lingüística, es basa en la tècnica de l’speed dating (cites ràpides) en què els participants han de mantenir una conversa sobre el tema escollit (vacances, costums, esports…) durant aproximadament 10 minuts. Amb aquesta pràctica, els alumnes experimenten com serien les trobades amb la seva parella lingüística.

En finalitzar aquest curs, al mes de juny, s’iniciarà una nova edició del programa “Voluntariat per la llengua” a Constantí. Històricament, aquest projecte ha tingut una gran acollida al municipi, que s ‘ha consolidat com una de les poblacions  amb una ràtio de participació més elevada a Catalunya.

El programa de Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.