.

.

TOTS 21


Continua el degoteig d’empreses que decideixen canviar la seva seu social fora de Catalunya davant la “incertesa legal” del procés independentista.

El grup Axa ha traslladat a Bilbao la seu social de les dues empreses que tenia domiciliades a Catalunya, segons ha pogut saber l’ACN. Es tracta d’Axa Vida i Axa Pensions, que tenien seu al World Trade Center Almeda Park de Cornellà de Llobregat i ara la tenen al carrer Buenos Aires, 12 de la ciutat basca. El canvi es va fer efectiu aquest dimarts, per “garantir la seguretat jurídica” i “preservar els interessos dels clients, distribuïdors, accionistes i empleats”, segons han explicat fonts de l’asseguradora. Les mateixes fonts han garantit que el canvi no afecta en cap cas afecta l’operativa de l’empresa, al negoci, les oficines ni els empleats.

La seu central del grup Axa es troba a Madrid i les seves set entitats tenen seus a Palma de Mallorca (Axa Assegurances Generals), a Madrid (Axa Life Europe i Axa Global Direct i Fundació Axa)i a Bilbao (Axa Aurora Vida i ara també Axa Vida i Axa Pensions).

L’IBEX rebota a l’alça

D’altra banda, l’IBEX 35 ha rebotat gairebé un 1,3% aquest dimecres al migdia. Totes les empreses catalanes han registrat alces fins a les 12.00 hores, especialment Colonial (+2,40%) i Cellnex (+1,93%), però també Abertis (+0,23%), el Banc Sabadell (+1,56%), CaixaBank (+1,75%), Gas Natural (+1,17%), i Grífols (+1,42%). La prima de risc del deute públic espanyol també s’ha relaxat fins a situar-se lleugerament per sota dels 120 punts bàsics, el que representa un descens del 5,07% durant la jornada d’aquest dimecres.

ACN