.

Avui s’ha resentat el Gran Recapte de Cambrils

 

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Benestar Social, Josep Maria Vallès; el director de l’Escola Joan Ardèvol, Enric Masdéu, i representants de les tres entitats organitzadores han presentat avui el Gran Recapte del Banc d’Aliments que es realitzarà divendres 1 i dissabte 2 de desembre a 16 supermercats de Cambrils i Vinyols.

L’alcaldessa ha destacat la feina del teixit associatiu i la solidaritat de Cambrils, que una vegada més s’afegeix a aquesta campanya de recollida d’aliments bàsics que es realitza simultàniament a tot el territori català. Mendoza també ha destacat la implicació en l’educació en valors de l’Escola Joan Ardèvol, que enguany serà el centre de recollida, on es traslladaran els aliments recaptats per fer-ne el recompte i la classificació.

A continuació, el regidor de Benestar ha agraït la tasca de les tres entitats i de les 130 persones voluntàries que hi col·laboren, tant en els diferents punts de recollida com al magatzem pel triatge i classificació dels aliments, i a tota la gent solidària que compra i que fa possible el recapte.

Per la seva banda, les representants de Càrites Sant Pere, Dolors Sabaté, i Càrites Santa Maria, Rosa Sabaté, i el representant de Creu Roja, Víctor Mangrané, han insistit en la importància de seguir les instruccions dels voluntaris sobre el tipus de productes més necessaris. L’objectiu és recaptar productes prioritaris d’alimentació (oli, llet, conserves de peix, cereals per esmorzar i infantils, pasta i llegums cuites), higiene personal (pasta de dents, xampú , gel i compreses) i neteja per la llar (sabó de rentar roba, sabó per rentar plats i lleixiu.

Els produtes recaptats es destinaran a les associacions cambrilenques, que formen part de la xarxa de distribució d’aliments, que mensualment atenen a prop de 300 famílies de Cambrils en una situació de pobresa. El 2016 es van recollir més de 33.500 unitats d’aliments a Cambrils.

A més de subministrar aliments bàsics a les persones més necessitades del nostre entorn, El Gran Recapte vol conscienciar a la població d’aquesta realitat de pobresa alimentària que pateixen algunes persones.