.

Un col·laborador del Gran Recapte posa els aliments al costat d’un contenidor. Foto: ACN

La novena edició del Gran Recapte d’Aliments continua aquest dissabte la segona i darrera jornada de la campanya. Aquest s’espera que sigui el dia més fort de la iniciativa, que té 2.700 punts de recollida arreu de Catalunya. A les portes dels mercats i supermercats es tornen a situar, per torns, fins a 27.000 voluntaris, que es dirigeixen als compradors per demanar la seva col·laboració omplint una de les bosses que se’ls facilita i on se’ls demana que comprin oli, conserves de peix o de carn, llet, o verdures i llegums cuites en pots de vidres o llaunes. El Banc d’Aliments confia acumular “tones de solidaritat”, traduïdes en 4.300 tones d’aliments entre divendres i dissabte, una xifra semblant a la de l’any passat.

“És una bona forma de col·laborar i ajudar a gent que no té tanta sort o no està en una situació tan bona, així podem donar-los recursos i estar amb ells”, ha apuntat en Josep Maria, un dels compradors que ha agafat una bossa del Gran Recapte, a més de dur la seva cistella. A la bossa que ha donat hi ha posat aliments “per omplir molt en un àpat, ric en proteïnes i hidrats”.

L’Anna és una de les altres desenes de persones que han participat, i ho ha fet dos cops, un divendres i l’altre aquest dissabte. Hi ha posat oli, llegums, arròs, llet i ha dit que també volia afegir-los torró, aprofitant que el Nadal està a tocar, “però sé que no es posa”, ha comentat l’Anna, que creu que s’hauria d’ajudar “sempre” i no només en aquestes dates.

“Amb pocs euros de cost extra a la cistella de cadascú podem alimentar a molta gent que ho necessita”, explica en Xavi Torres des del Mercadona del Mercat Central de Tarragona, on fa de voluntari. “Els donem una bossa quan entren, només han de donar-nos-la quan surten i nosaltres ens encarreguem d’organitzar-la per posar els aliments a les caixes”, ha explicat.

El ritme de donacions en aquest supermercat és continu, i és que aquest és un dels punts amb més moviments a la ciutat, amb milers de compradors diaris. Divendres van omplir sis banyeres i compten que aquest dissabte també podran arribar a omplir-ne sis més.

ACN