.

Francesc Homs, conseller de Presidència i portaveu del Govern, a l'inici de la roda de premsa posterior al Consell Executiu

El Govern no mourà “ni una coma” del model d’immersió lingüística a Catalunya malgrat l’última interlocutòria del TSJC. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat durant la roda de premsa posterior al consell executiu, que la Generalitat continuarà aplicant la llei d’educació de Catalunya (LEC) per garantir “l’interès general” dels alumnes.

Per això, la Generalitat recorrerà divendres l’auto del TSJC que obliga a ampliar fins al 25% les classes en castellà si algun alumne ho sol·licita. “Volen desmuntar el que hem construït els darrers 30 anys per la porta del darrere”, ha lamentat. Homs també ha indicat que el Govern portarà al TC la llei Wert després de l’aval del Consell de Garanties.

“Alguns volen desmuntar el model per la porta del darrere, ignorant el que s’ha construït durant trenta anys de manera democràtica, amb un consens interior extraordinari, de manera legal i amb avals del TC”, ha criticat el portaveu i conseller de la Presidència. Homs ha garantit que res canviarà perquè es tracta del model “del país” que, no només garanteix la comprensió del català i del castellà (“per sobre de la mitjana espanyola), sinó que “assegura la cohesió social” i és “perfectament legal”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */