.

La consellera de Governació i Relacions Institucionals i vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aquest dimecres al Ple del Parlament. Foto: ACN

La consellera de Governació i Relacions Institucionals i vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aquest dimecres al Ple del Parlament. Foto: ACN

El Parlament ha donat el vistiplau aquest dimecres al projecte de llei que servirà perquè els ajuntaments cobrin els 52 milions que el Govern els hi deu en concepte del Fons de Cooperació Local del 2013. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha renovat el compromís de pagar durant els propers tres anys i ha apuntat a les dificultats econòmiques per justificar la retallada del 60% que va patir aquest fons el passat 27 de desembre.

Una retallada que l’oposició ha denunciat que va provocar tensions de tresoreria en molts ajuntaments. CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i PPC han votat a favor de la llei, mentre que C’s i la CUP s’han abstingut per denunciar la “deslleialtat” del Govern amb el món municipal.

El greuge econòmic pels consistoris, davant l’impagament de la part corresponent del fons de cooperació local, és evident. Al mes de gener, es coneixia que, per aquest motiu, la Generalitat deixava a l’aire els 610.000 euros previstos per Tarragona d’aquesta partida pel 2013. Des d’aleshores, el consistori tarragoní però també la vintena de municipis de la demarcació afectats, s’han anat sumant a la presentació de recursos per reclamar els diners compromesos per la Generalitat.