.

.

TOTS 21


El Govern ha emplaçat Carles Puigdemont a rectificar d’aquí a dijous pequè aclareixi si ha declarat la independència o aplicarà l’artice 155, segons ha afirmat la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría, que ha demanat que “revoqui” la declaració.

Aquesta és la resposta de Mariano Rajoy a la carta de Puigdemont que ha rebut aquest matí i on demana un termini de dos mesos per negociar.

Amb un to més contingut de l’habitual, ha afirmat que el Govern central vol “reposar la legalitat” no suspendre-la, ha dit la vicepresidenta.

“No era molt difícil dir sí o no a la declaració d’independència, perllongar la situació de confusió només afavoreix al que volen imposar un projecte empobridor i radical a Catalunya”.

El Govern espera que Puigdemont respongui abans de dijous de manera clara i denuncia que aquest vol “tensar la situació al límit”.

“No és creïble demanar un debat quan ha anat imposant el seu criteri a la ciutadania”, ha dit. L’invita a debatre al Congrés dels Diputats. “Té una oportunitat de rectificar i tornar a la legalitat i plantejar al Congrés els seus plantejaments”. “Ningú nega el diàleg, però dins la legalitat i en el marc del Cogrés dels Diputats”.

“L’article 155 no és per a suspendre l’autogovern, sinó perquè s’exerciti dins la legalitat”, ha subratllat en un altre moment.

“Que contesti sí o no a la declaració. Ningú ha tingut tan fàcil evitar que s’apliqui la Constitució”, ha dit, i ha reiterat que “és a les seves mans” que s’apliqui o no l’article 155.