.

El president del Consell Superior d'Esports a Tarragona. Foto: Mar Rovira

El president del Consell Superior d’Esports a Tarragona. Foto: Mar Rovira

El president del Consell Superior d’Esports, Víctor Francos, ha comparegut en roda de premsa a la subdelegació del Govern espanyol a Tarragona

El Consell Superior d’Esports ha presentat una denúncia pròpia davant el Tribunal Administratiu de l’Esport pel petó forçat del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, a Jennifer Hermoso i en demanarà la seva suspensió. Així ho ha anunciat el president del CSE, Víctor Francos, en una compareixença a la Subdelegació del Govern central a Tarragona, en què ha qualificat de “falta molt greu” el comportament de Rubiales durant el Mundial de futbol. “Volem que sigui el ‘Me Toodel futbol espanyol“, ha afirmat. El CSE enviarà aquesta tarda tota la documentació al TAE per tal que es comencin a tramitar les denúncies. En aquest sentit, Francos ha demanat al TAE que es reuneixi de forma extraordinària el pròxim dilluns per tal d’abordar el cas de manera immediata.

“El senyor Rubiales no ha estat a l’altura del que s’esperava, ha decebut i no ha fet el que hauria d’haver fet”, ha sentenciat Francos a l’inici de la seva compareixença aquest divendres, des de Tarragona. El president de l’òrgan esportiu ha assegurat que les explicacions del màxim càrrec de la RFEF davant l’assemblea extraordinària de l’entitat “no es corresponen amb les seves actituds” i ha lamentat que han “agreujat la situació”. “Sobre l’assemblea, lluny de resoldre la situació i calmar el context, el que ha fet és avivar la polèmica”, ha afegit. Segons Francos, la reunió d’aquest divendres de la RFEF només ha servit per “reafirmar” la idea que les disculpes de Rubiales no havien estat suficients.

En aquest sentit, Francos ha ratificat la posició del govern espanyol i ha insistit que aquest “no serà impassible“. “Com que no s’han pres mesures, nosaltres prendrem mesures”, ha alertat. De nou, sobre les declaracions davant l’assemblea de la RFEF, Francos ha dit que Rubiales “hauria d’haver vist que anava contra direcció i canviar de sentit”. “En lloc d’atacar, havia de demanar disculpes, baixar la mirada i estar pels fets i pel que la societat reclama”, ha constatat.

Preguntat per si havia parlat amb Rubiales en els últims dies, Francos ha admès que en l’avió de tornada cap a Espanya va avisar al president de la RFEF que es tractava d’uns fets “greus” i li va demanar que rectifiqués amb contundència.

Francos en roda de premsa a la Subdelegació del Govern central a Tarragona. Foto: Mar Rovira

Francos en roda de premsa a la Subdelegació del Govern central a Tarragona. Foto: Mar Rovira

La suspensió de Rubiales, en mans del Tribunal Administratiu de l’Esport

Per tal que el govern espanyol pugui suspendre a Rubiales cal que el Tribunal Administratiu de l’Esport admeti a tràmit l’expedient Consell Superior d’Esports. És per això que Francos ha anunciat que el CSE està enviant aquesta mateixa tarda “tota la documentació” i les diverses denúncies que ja pesen sobre el màxim càrrec de la RFEF al tribunal, per tal que aquest decideixi al més aviat possible. L’òrgan s’acostuma a reunir els dijous, motiu pel qual el govern espanyol ha sol·licitat una “reunió extraordinària”.

En cas que el TAE admeti a tràmit la denúncia perquè considera que Rubiales ha vulnerat algun article de la llei de l’esport i li obre un expedient per infracció “molt greu”, Francos haurà de convocar la comissió del CSE per tal que aquesta pugui suspendre de manera cautelar el màxim càrrec de la RFEF, el qual quedaria rellevat per algun dels vicepresidents de l’entitat. Rubiales quedaria apartat de manera temporal mentre el TAE resol l’expedient.

Sobre els terminis del procediment, Francos ha admès que “pot semblar que estem perdent dies”. Tanmateix, ho ha justificat per tal d’evitar eventuals impugnacions. “Anem a un procés complicat”, ha afirmat.

ACN