.

Joan Plana serà el màxim responsable de l'esport tarragoní. Foto:CDC

Joan Plana serà el màxim responsable de l’esport tarragoní. Foto:CDC

El secretari general de l’Esport Gerard Figueras presidirà la presa de possessió del nou representant territorial de l’Esport Joan Plana. Plana, fins ara director territorial de Joventut, substitueix Gemma Solé en el càrrec. A l’acte també hi assistirà el director del Consell Català de l’Esport Toni Reig.

Joan Plana va néixer a l’Arboç el 1955 i és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació-Psicologia, per la Universitat de Barcelona. Ha treballat en l’àmbit privat a l’empresa IDPE (Intervenció i diagnòstic psicològic i empresarial), com a soci fundador i responsable de personal i desenvolupament.

És funcionari del cos docent de secundària en el Complex Educatiu de Tarragona de la Generalitat de Catalunya. Actualment està en excedència.

De l’any 2000 al 2006 va ser membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya a la delegació de Tarragona.

Regidor a l’ajuntament de l’Arboç des de l’any 1991 i alcalde de l’Arboç del 2003 a 2005 i del 2007 a 2009. Vicepresident del Consell Comarcal del Baix Penedès, responsable de les àrees d’Esports, Ensenyament, del Centre de Normalització Lingüística i de Règim Intern i Qualitat dels Serveis fins el 2015.

Diputat Provincial pel Baix Penedès a la Diputació de Tarragona de l’octubre de 2014 fins el juny de 2015

Vinculat sempre a la cultura popular i tradicional, és membre en actiu del Ball de Diables de l’Arboç des de l’any 1972. L’any 1973 va ser president del “Club Juvenil” de la parròquia de l’Arboç, exdansaire de l’Esbart Dansaire Sant Julià, de la colla Gegantera, del Ball de Bastons .