.

.

TOTS 21


Andreu Mas-Colell i Francesc Homs, en roda de premsa aquest dilluns

El Govern ha aprovat aquest dilluns la pròrroga dels pressupostos del 2012 i alhora també un decret llei per evitar el tall de la llum i del gas a les famílies desafavorides.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha subratllat que el Govern tenia previst activar aquesta mesura amb l’aprovació dels pressupostos i la llei d’acompanyament, però ha hagut d’optar per la figura del decret llei després que el PPC hagi portat ambdues lleis al Consell de Garanties Estatutàries, “boicotejant-ne” així la tramitació, s’ha queixat. També ho ha lamentat el conseller d’Economia: “El PPC ha decidit que no n’hi ha prou per aprovar els pressupostos amb què hi hagi una majoria que els vol aprovar”.

Són beneficiaris d’aquesta mesura les persones que formen part d’una unitat familiar que disposi d’un nivell d’ingressos igual o inferior a l’indicador de Renda de Suficiència que no tinguin possibilitat de reduir el seu consum de béns i serveis, i que acreditin tenir contractats els subministraments energètics en la modalitat de tarifes socials. Un cop rebin un avís d’interrupció d’electricitat o de gas, hauran de presentar en un termini màxim de deu dies, un informe dels serveis socials bàsics que acrediti el compliment d’aquests requisits, o la còpia de la seva sol·licitud.