.

Foto de família de l’esmorzar de Nadal del Golf Costa Daurada. Cedida

El Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center podrà ampliar les seves pistes de pàdel aquest pròxim any 2024. Així ho ha anunciat aquest divendres el president del club, Marc Miquel, en l’esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació.

Després d’estar dos anys demanant la llicència a l’Ajuntament de Tarragona sense obtenir resposta, el nou excutiu local està tramitant ja els permisos perquè el club pugui sumar tres pistes més a les set que ja té durant l’any que ve, que es veuran ampliades fins arribar a les 14 l’any 2025. La relació entre l’empresa del club i el consistori tarragoní ha millorat sensiblement amb el nou mandat municipal donat que el nou Ajuntament està més obert a atendre les demandes de l’empresa, ha destacat Miquel.

Marc Miquel ha fet balanç de l’activitat del club durant aquest any 2023 i ha ennumerat les diferents inversions que s’han dut a terme per millorar la instal·lacions. Una de les més destacades és la que s’ha dut a terme per canviar tota la gespa del camp, amb una inversió de 900.000 euros, que enguany s’acabarà d’enllestir. A banda d’oferir una millor qualitat joc als esportistes, aquesta gespa suposarà un estalvi de consum d’aigua per al reg d’un 30%. “Tenint en compte el context de sequera que estem vivint, aquesta era pràcticament una obligació per al club”, comenta Miquel.

Encara en l’àmbit de la sostenibilitat, a principis del 2024, el club instal·larà 110 plaques solars a l’aparcament que permetrà que un 50% de l’energia que consumeix sigui d’autoconsum.

D’altra banda, el club ha inaugurat fa poc un nou servei de restauració, amb una imatge totalment renovada, que també inclourà una nova sala de cinema a la planta baixa -entre el servei de bar i les oficines- per a què els socis i sòcies puguin gaudir d’esdeveniments esportius en pantalla gran.

En l’apartat esportiu, el club compta actualment amb 700 abonats entre golf i pitch & putt i enguany s’han registrat més de 10.000 sortides de persones extrangeres, una xifra que mostra el reconeixement que té el camp a nivell europeu. Tal com ha explicat el president del club, això reverteix també en la ciutat “perquè aquests estrangers, després de jugar, pot anar a un restaurant o a comprar a a les botigues de Tarragona”.

El director gerent del club, Marcos Meury, al seu torn, ha anunciat també que el pròxim any 2024 acollirà el campionat de pitch & putt més important a nivell europeu.

Pel que fa a les xifres de la resta de seccions, el DIR és la que té el major pes amb 1.200 abonats d’un total de 2.500, i les seccions de tenis i de paddle registren 150 abonats cadascuna.

Promoció d’habitatges

Marc Miquel ha parlat també de la promoció d’habitatges i l’hotel que ha de construir l’empresa Essentia Costa Dorada. Es tracta d’un total de 238 habitatges i de la conversió del modernista Mas d’en Sorder en un hotel de quatre estrelles plus, que preveu comptar amb 120-140 habitacions.

El club confia que durant aquesta legislatura es pugui tancar l’aprovació inicial del POUM, que ja inclou la reconversió de Mas d’en Sorder, poder tirar endavant el complex. “Això no només serviria per donar vida al club, sinó que també seria una altra aposta per la sostenibilitat. I és que l’aigua consumida per aquestes més de 200 vivendes la regeneraríem i serviria per regar tot el camp de golf, la qual cosa suposaria un estalvi molt important“, apunta Miquel.

V.Tapias