.

Imatge del Sadar aquest matí de divendres. Foto: Osasuna

Imatge de postal nadalenca per un partit calent i que suma a les baixes temperatures les baixes de fins a nou jugadors. El Nàstic disputa (si l’estat del terreny de joc ho permet) aquest vespre a les 21.00 hores un d’aquells partits que li agraden, és a dir, fora de casa.

El desplaçament a una Pamplona gelada (s’esperen temperatures entre 2 i -2 graus aquesta nit i al llindà de la cota de neu esperada) no és, tanmateix, dels que inviten a l’optimisme. Entre d’altres coses perquè dins dels caiguts en combat s’hi troba l’artilleria pessant; Barreiro va patir una elongació al bícpes femoral durant l’entrenament d’ahir. Al gallec se li suma Uche, Delgado (lesionat dimecres), Jean Luc, Bruno Perone, Álvaro Bustos, Omar Perdomo, Sergio Tejera i Djetei. Amb només disset homes disponibles de la primera plantilla, Rodri ha hagut de completar laconvocatòria amb dos jugadors del filial, Brugui i Iván de Nova. Emaná apunta com a referència atacant, i el doble pivot es mantindria amb Zahibo i Gaztañaga. Almenys, un dibuix reconeixible d’inici, amb la defensa de sempre i Mesa, Abraham i Tete Morente fent pinya al mic del camp.

“Ganes de competir i de seguir en la línia que estem tenint fora de casa”. Aquesta és la frase que resum l’actitud que el tècnic tarragoní vol dels seus. “Volem fer un joc sense precipitació”, afegia en la roda de premsa prèvia, afirmant que “ens desajustem perequè hi ha certa impacència”. Dit això, i en modus de petició als Reis Mags, l’entrenador admetia que “canviaríem totes les victòries de fora per les de casa per a fr que la nostra afició estigui contenta”. Sí que és cert que hi ha raons per l’optimisme. Com el mateix Rodri assenyalava, “som el setè equip que més punts ha sumat en els darrers dotze partits”.

Per la seva banda, el tècnic navarrès, Diego Martínez, assegurava que li és igual que “neu o hi hagi un terratrèmol”, ja que l’únic que vol és tornar a guanyar a casa, una victòria que “necessita” l’equip després de dues derrotes seguides. L’Osasuna viu un cas similar al dels tarragonins, no guanya des de primers d’octubre davant de la seva afició. L’última, contra l’Alcorcón per 2-3.