.

.

TOTS 21

L’alcalde, Joan Josep Garcia, amb el president del club, Jacint Salvadó. Foto: Tots21

Els components de l’Alforja Futbol Sala aleví, i per extensió, tot el club, han estat els veritables protagonistes de l’arrencada de la Festa Major d’Alforja. Campions territorials i havent aconseguit l’ascens a la Divisió d’Honor catalana, els jugadors, president i tècnic van gaudir d’una jornada d’homenatge i van protagonitzar un pregó diferent, on els joves jugadors -12 i 13 anys d’edat- van ser entrevistats, mentre el president de l’entitat, Jacint Salvadó, rebia de mans de l’alcalde, Joan Josep Garcia, un guardó amb la figura icònica del campanar de la vila. Tot, amb una gran presència de públic al pavelló.

L’alcalde presentà els joves afirmant: ‘Són una colla de nois molt joves que van posar el nom d’Alforja a dalt de tot del futbol català’. L’heroïcitat ‘no va ser reconeguda al seu moment degut a les restriccions de la pandèmia’, ja que l’ascens es produí a la temporada 2019-20. En la següent, els alforgencs han tingut el plaer de jugar amb equips monstres com el Barça o l’Indústries Santa Coloma, a qui van guanyar en la darrera jornada celebrada a Alforja quan ‘venien a guanyar la lliga aquí’, relatava un dels nois de l’equip. Un equip d’un poble de 1.800 habitants, enfrontant-se amb equips com el Barça.

Els joves jugadors, mentre eren entrevistats. Foto: Tots21

La clau ha estat, com deia un dels tècnis, Joan Gené, ‘que estem davant dues generacions de jugadors molt bons’, i animà el públic a assistir al pavelló ‘ara que el Barça fa peneta, i us ho passareu molt bé’. L’altra tècnic que ha obrat el miracle ha estat Nil Garcia.

L’alcalde, al seu torn, recordava el pes enorme que l’Alforja FS té a la vila i al món esportiu, en comptar amb 130 fitxes federades, disposar de sis categories, més un equip sènior i equips femenins. ‘Cada dia vénen a Alforja jugadors i familiars de pobles del Baix Camp i del Tarragonès’, fins i tot de Salou. ‘Es tracta d’un dels equips esportius més importants de la demarcació de Tarragona’, matisà l’alcalde, que anuncià una inversió de més de 90.000 euros per tal de millorar el terra del pavelló. També es preveu que els partits es podran veure on line.

Acabat el pregó, tenia prevista la seva actuació l’actor Pep Plaza, que es va veure atrapat en un gran col.lapse produït a l’autopista venint de Barcelona.

Jaume Garcia