.

La Pirotècnia Xaraiva SL d'Ourense ha tancat la 24a edició del concurs de Focs. Fotos: Joan Marc Salvat

La Pirotècnia Xaraiva SL d'Ourense ha tancat la 24a edició del concurs de Focs. Fotos: Joan Marc Salvat

Mala fortuna per a la Pirotècnia Xaraiva d’Ourense. La gallega, responsable de tancar la 24a edició del concurs de Focs Artificials de Tarragona, va veure com el fum encallat a la platja del Miracle engolia el que s’intuïa com una exhibició de nivell. La falta de corrent d’aire va provocar el que no havia passat en cap de les nits anteriors: que el fum dels projectils impedís als milers de tarragonins concentrats gaudir d’una bona nit de castells de focs.

Aquesta va ser alguna de les millors imatges que es van poder veure.

Aquesta va ser alguna de les millors imatges que es van poder veure, atesa la climatologia.

Malgrat la impotència de no poder oferir un espectacle com el que els hauria agradat, quan la climatologia ho va permetre, Xaraiva va demostrar tenir un bon arsenal al seu abast. Amb focs de molta alçada i cohets llençats des de la platja, els d’Ourense van apostar per la diversitat.

La nit de dissabte prometia. D’entrada, perquè a mesura que ha anat avançant el concurs cada cop més tarragonins s’han decidit apuntar-se a la festa; però també perquè a cada nit que passava, les actuacions han estat de més nivell. No obstant, el públic va estar a l’alçada i va agrair l’esforç en cada ocasió que va tenir amb una bona dosi d’aplaudiments.

El públic va esperonar la pirotècnia, malgrat les condicions.

El públic va esperonar la pirotècnia, malgrat les condicions.

Pirotècnia Xaraiva SL d’Ourense

Aquesta empresa gallega fundada el 1960 pel pare de l’actual gerent es un dels referents de la pirotècnia al nord de la península. Actualment és capdavantera en utilitzar els més moderns i segurs procediments de fabricació, disseny i disparo d’espectacles de focs artificials sense deixar de banda l’encant de la pirotècnia més tradicional.

És una companyia habitual en els grans esdeveniments i concursos pirotècnics. Ha guanyat concursos tant importants com els de Vitoria-Gasteiz, Bilbao, Burgos o Valladolid. Participa en aquesta edició del Concurs  com a guanyador de l’edició 2013 del Concurs Internacional de Focs Artificials Villa de Bilbao. Serà la seva segona participació a Tarragona.

Joan Marc Salvat

/* JS para menú plegable móvil Divi */