.

Imatge d’arxiu d’una acció de les Escoles Verdes. Foto: Generalitat

El proper dimarts 5 de març se celebrarà a El Catllar un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes, que
comptarà amb la participació d’un centenar d’alumnes i docents d’14 centres educatius de primària
de tot el Tarragonès.

El programa d’Escoles Verdes és un programa de la Generalitat de Catalunya que sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’educar en relació als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Aquesta xarxa d’escoles per la sostenibilitat compta actualment amb 760 centres educatius, dels quals 172 són del Camp de Tarragona. Anualment aquests centres organitzen un Fòrum, una trobada de docents i alumnes per compartir experiències, propostes i idees. Enguany, al fòrum dels centres de primària del Tarragonès, cada centre serà representat per un o dos docents i entre quatre i sis alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

En total, unes 90 persones es reuniran per compartir les accions d’educació per la sostenibilitat que duen a terme als seus centres. A partir de les 9 h del matí, els alumnes i els mestres d’aquestes escoles es trobaran al Centre Cultural del Catllar en la benvinguda institucional, on seran rebuts per els representants del Serveis Territorials d’Educació de Tarragona, de l’Ajuntament de El Catllar i la coordinadora del projecte Escoles Verdes a Tarragona.

Seguidament tindrà lloc el mercat d’experiències, en el qual uns alumnes de cada centre exposen i expliquen una de les accions que realitzen al centre com a escola verda, mentre la resta d’alumnes del centre passegen i coneixen les experiències dels companys d’altres centres, o participen als tallers de sostenibilitat que s’han elaborat en el marc del 25è aniversari de la Xarxa d’Escoles Verdes.

Després de dinar, alumnes i docents, es retrobaran desprès de tot un dia en espais separats i compartiran les experiències descobertes d’altres centres i de les vivències dels tallers en els que han participat. Aquest moment també servirà per preparar el retorn al centre educatiu.

Per finalitzar es realitzarà un breu taller teatre amb tots els centres per posar en comú a la cloenda de l’acte i acomiadar-nos de manera vivencial.