.

.

TOTS 21


L’alcaldessa, durant la inauguració del nou recinte

L’equipament municipal del Forn del Tallero de Cambrils ha obert les portes. El divendres, 20 de desembre, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el cap del Servei Territorial d’Habitatge de la Generalitat a Tarragona, Josep Maria Juncosa, i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelin, van inaugurar l’Oficina Local d’Habitatge de Cambrils. A més, a la planta baixa l’edifici alberga un antic obrador i el Museu d’Història de Cambrils ja està treballant en el projecte museístic per convertir-lo en un centre d’interpretació de l’elaboració del pa.

La nova Oficina Local d’Habitatge ha permès centralitzar i ampliar les accions públiques en matèria d’habitatge de l’Ajuntament de Cambrils que fins ara es donaven des de diferents serveis. El servei integral s’oferirà gràcies al conveni de col·laboració i de gestió signat entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Cambrils. L’horari d’atenció al públic a partir del 2 de gener serà de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30 i de dilluns a dimecres de 16 a 18 hores. Durant els mesos d’estiu, Setmana Santa i Nadal l’oficina no obrirà a les tardes.

L’obertura de l’edifici del Forn del Tallero també dona resposta a les reivindicacions veïnals que demanaven dotar de contingut aquest equipament rehabilitat en el marc del Pla de Barris durant els anys 2010 i 2011 i, d’aquesta manera, donar un nou impuls a la dinamització del barri antic.

Què hi trobarem a l’Oficina Local d’Habitatge?

El servei compta a partir d’ara amb més professionals especialitzats. A l’equip que hi havia fins ara, s’hi han incorporat dos professionals que s’encarregaran de gestionar nous tràmits de gestió d’activitats i serveis d’àmbit tècnic urbanístic, així com una ampliació de les activitats i serveis d’àmbit social que ja s’hi estaven tramitant fins ara.

Pel que fa a la gestió d’activitats i serveis d’àmbit tècnic que fins ara es gestionaven des del Consell Comarcal del Baix Camp, es tramitaran les sol·licituds i la inspecció tècnica d’expedients de cèdules d’habitabilitat; el seguiment dels informes tècnics per al coneixement de l’estat d’edificis d’ús residencial i d’habitatges; la gestió de sol·licituds d’ajuts a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial i d’habitatges, i d’altres derivats dels programes per a la rehabilitació i la inspecció tècnica dels edificis d’habitatges.

Un obrador del segle XIX

El Forn del Tallero és un antic forn de pa i obrador que va estar en funcionament com a mínim des del segle XIX fins als anys setanta del segle XX. El nom l’agafa del renom de la família Ortoneda, última propietària abans que l’Ajuntament de Cambrils l’adquirís i n’iniciés la seva rehabilitació. L’espai adscrit al Museu d’Història de CAmbrils és un exponent del patrimoni industrial cambrilenc i es destinarà a mostrar el procés tradicional d’elaboració del pa. El director del Museu d’Història, Gerard Martí, va ser l’encarregat d’explicar la història d’aquest forn ubicat a la planta baixa de l’edifici.