.

.

TOTS 21

Frame del vídeo promocional del FicCat.

Frame del vídeo promocional del FicCat.

A partir d’aquest dimecres i fins al pròxim dia 7 de juny, Roda de Berà s’omple de cinema en català.

L’aposta clara de la població del Tarragonès per un Festival amb identitat pròpia portarà a les pantalles de les diferents sales, habilitades com a cinemes, fins a 64 treballs fets arreu del món.

Les projecció, però, tindran un denominador comú, la llengua. Estar fetes en català és l’única condició que demana un festival completament heterogeni i eclèctic que busca potenciar el cinema fet a casa.

En la darrera edició més de 5.000 espectadors van passar pel FIC-CAT per veure les diferents pel·lícules.

Els documentals ‘Projecte Rwanda’, de Sergi Cervera o el tarragoní ‘Miriam’, de Lluís Cuartero, els llargmetratges ‘La Fossa’, ‘Rastres de Sandal’ o ‘Estrella Cadente’ són alguns dels treballs que exhibirà el Festival. Aquesta edició el FIC-CAT inclourà també una nova secció amb ‘La Pantalla Sitges’. Aquest nou espai projectarà una pel·lícula que s’ha projectat al Festival de Sitges i que es podrà veure a Roda de Berà. ‘L’altra Frontera’, d’André Cruz ha estat la triada. Aquest acord permetrà també que al pròxim Festival de Sitges hi hagi un espai FIC-CAT on es projecti un film amb l’estil del festival tarragoní.

El plat fort, però, arriba aquesta mateixa nit amb l’estrena a Catalunya de la pel·lícula ‘Sonata per a Violoncel’, de la directora tarragonina Anna M. Bofarull.

‘Sonata per a Violoncel’ va ser estrenada oficialment al Festival de Màlaga i ara arriba a Catalunya on ha estat rodat principalment un film amb moltes escenes familiars pels tarragonins, que podran veure diferents indrets de la ciutat al llargmetratge.

‘Sonata per a Violoncel’ apropa la malaltia de la fibromiàlgia al públic general amb una gran interpretació de Montse German, que encarna a una violoncel·lista de renom que pateix la malaltia.

German, al costat de Puigcorbé, omplen la pantalla d’aquesta particular Sonata que sonarà aquest dimecres al vespre a Roda de Berà.

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, que es fa a Roda de Berà, arriba amb pressupost reduït de 50.000 euros, d’aquests 9.000 ja es repartiran en premis.

Altrament, el FIC-CAT farà un homenatge a la seva trajectòria a l’actor català Lluís Homar.