.

.

TOTS 21


L’alcalde, Pere Virgili; la codirectora del FIC-CAT, Cris Gambín; i el president del FIC-CAT, Antonio Barrero. Foto: Ajuntament

L’alcalde, Pere Virgili; la codirectora del FIC-CAT, Cris Gambín; i el president del FIC-CAT, Antonio Barrero, han signat aquest migdia l’acord anual de coorganització del Festival. Mitjançant aquest document l’Ajuntament fa una aportació al FIC-CAT de 25.000 euros per a la coorganització de la 14a edició que tindrà lloc del 4 a l’11 de juny a Roda de Berà.

L’acord també determina les línies mestres de treball que marcaran la consecució dels objectius d’aquesta edició, la qual tornarà al seu emplaçament original, al Casino Municipal. El teatre, per tal d’adaptar-se a les necessitats del Festival, es transformarà en una autèntica sala de cinema. A més a més, l’edició d’enguany tindrà una major presència al carrer. Un dels centres neuràlgics serà la plaça de la Sardana, on tindran lloc activitats paral·leles per a tots els públics que aniran més enllà del cinema, amb música en directe i food trucks. Seguint la filosofia del Festival, totes les activitats seran gratuïtes.

Per altra banda, també es tornarà a organitzar l’Espai FIC-CAT, estrenat ara fa dos anys amb l’impuls de les regidories de Turisme i Cultura. Constarà d’una sèrie de projeccions gratuïtes a l’aire lliure que tindran lloc durant les nits d’estiu al Roc de Sant Gaietà.

Des dels inicis del FIC-CAT l’Ajuntament sempre s’hi ha involucrat, però la implicació ha estat més gran des de fa uns anys, ja que no només atorga una subvenció, sinó que també hi posa els recursos tècnics i humans necessaris.

El Festival és possible gràcies a la seva col·laboració i a la d’altres ens públics, entre ells els ajuntaments de Creixell, Torredembarra, Altafulla i Bonastre, i d’empreses privades que, gràcies a les seves aportacions, el fan viable econòmicament. Cal destacar, però, que tots els recursos es destinen a l’organització del certamen, les persones que hi assisteixen com a voluntàries i voluntaris i els membres del comitè organitzador no perceben cap recompensació monetària, sinó que ho fan de forma totalment altruista.

Redacció