.

Imatge del festival Sota La Palmera. Foto: Cedida

Imatge del festival Sota La Palmera. Foto: Cedida

El Festival Sota La Palmera tanca l’edició d’aquest estiu amb 4.200 espectadors, traspassant el llindar d’assistència de l’any passat, que va arribar als 4.000. Aquest fet mostra que la programació és una aposta d’èxit fruit de la combinació d’una programació d’alt nivell, la implicació d’un públic fidel i cada vegada més ampli i divers, i l’impuls de polítiques de promoció jove i proximitat amb l’espectador. En conjunt una aposta per la creació artística del territori.

La cinquena edició del Cultura de Carrer a l’Espai Jove La Palmera – la 11a edició des de la seva aparició a la Plaça dels Sedassos- ha consolidat l’espai com un equipament de referència dels vespres i les nits d’estiu a Tarragona, amb més de 30 actes o espectacles. Cal destacar la presència de grups del territori que han enriquit el festival que, actuant amb grups de fora, s’han plasmat relacions fluïdes que han facilitat l’intercanvi i la trobada de creadors. El Festival Sota la Palmera (cicle Cultura de Carrer) és mostra del treball compartit de diverses entitats i agents del territori per establir-ne la programació i coproducció dels actes. El treball compartit entre els tècnics municipals de joventut, les entitats Vórtex, Espai Evohè, TGN Swing, Genovesa Narratives Teatrals, PXL Sonic Estudi, els serveis tècnics d’espectacle i totes les bandes, grups de música i joves creadors que hi han col·laborat han possibilitat l’èxit d’aquesta edició, que ha estat un excel·lent aparador de varietat d’estils musicals i de bon funcionament.

Dels diversos dies, cal destacar l’èxit de convocatòria dels concerts de Mite’ls, Murmur, Pau Riba, Don Simon i Telefunken, Joan Colomo i Joan Miquel Oliver. També han estat mot ben acollides les experiències d’espectacles impulsats per joves creadors, en que s’han mostrat els treballs d’il·lustradors, ballarins i actors. El cicle de cinema i d’activitats “Refugi”, dedicat a posar de manifest la realitat de les persones que es veuen forçades a emprendre el camí del refugi, també ha tingut una bona rebuda. Un dels actes d’elaboració més popular ha estat el Yo pongo Internacional, fet per tercer cop a impuls de la conselleria de cooperació, on mentre es preparaven i compartien menjars els participants explicaven les receptes i els records que els evocava el menjar que compartien.

Respecte l’any anterior, el 2016 ha rebut un 5% més d’usuaris, fet destacat ja que l’any anterior va ser el de major assistència en aquest format. El fet que l’espai estigui consolidat per l’afluència de públic, juntament amb la mitjana de les valoracions rebudes en les enquestes (4,6 sobre 5) fan que sigui palès la satisfacció tant dels joves creadors com dels espectadors. Entre els comentaris d’usuaris es pot destacar el valor atorgat a l’Espai Jove La Palmera, un indret cultural on poder anar gratuïtament les nits d’estiu, descobrir nous creadors i propostes artístiques, i apreciar la qualitat dels grups musicals programats. Les principals demandes més reiterades són d’allargar la durada del cicle o fer arribar la proposta d’alguna figura d’algun artista concret de cara als propers anys. Un cop finalitzat el cicle es poden seguir fent propostes, comentaris o aportacions a través del correu electrònic tarragonajove@tarragona.org