.

.

TOTS 21


Arranca el REC 2013

Arranca el REC 2013

Avui dimarts 3 de desembre el 13è Festival REC de Tarragona es posa en marxa  fins al 8 de desembre.

La inauguració d’aquesta edició tindrà lloc el dijous 5 a els 22h al Teatre Metropol, amb la projecció de Tras El Cristal, del director Agustí Villaronga que estarà present durant l’acte. Degut a l’aforament limitat, cal recollir la invitació al mateix Teatre Metropol anteriorment.

Aquest dimarts comencen les projeccions amb la pel·lícula de Saving Isis a les 18h, una sessió de curtmetratges d’Autors de Tarragona a partir de les 20h i un concert de Blues a les 22h al Bar Kino.

Invitació Inauguració Festival REC

Invitació Inauguració Festival REC

Apart, durant aquesta edició es projectaran un total de tretze Operes Primes, tres de les quals són candidates als Oscars, el Cicle Eurobronx i la secció My First Time, on es mostra el debut d’un director de referència com Agustí Villaronga i My First Time Cult amb una sessió de culte, amb la pel·lícula Fotos, que comptarà amb la presència del director Elio Quiroga el dissabte a les 00h.

El Meu Primer Cop

El Meu Primer Cop és una secció que sorgeix per apropar i donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat, amb personalitat, i mostrar al públic quin ha sigut el seu camí fins el moment actual d’expressió creativa. S’allunya de les retrospectives exhaustives, necessàries, però inabastables per al públic, i pretén tenir un talant més directe i popular.

Així, el programa es composa dels inicis i l’actualitat del creador, és a dir: la seva primera pel·lícula, amb una trobada amb el públic per a completar aquest coneixement del costat menys conegut del nostre creador. Una masterclass, oberta a tots els estudiants que es matriculin, serà la guinda que tanqui aquest programa.

Focus In: EUROBRONX

Focus In s’erigeix como un fòrum per captar algunes de les propostes més interessants i destacables del cinema dels nostres dies: captar un moment, un moviment, una actitud destacada entre els directors del cine contemporani i que es visualitza més enllà d’escoles, grups o idiosincràsies nacionals.

Enguany l’aposta es presenta amb un nom eloqüent: EUROBRONX. Presentant i descrivint les societats que s’han creat al marge del nostre suposat estat del benestar. Suburbis, espais fronteres, indrets oblidats: No-llocs on la vida s’ha desenvolupat al marge amb unes lleis no escrites i codis propis, que donen origen a històries contundents, terreny fèrtil per a l’experimentació narrativa i les històries sense concessions.

Pel·lícules avalades per grans festivals internacionals i que es presenten en estrena a Catalunya són les components d’aquest cicle especial.