.

REC manté l'alt nivell cinematogràfic fins aquest diumenge

Ahir a la nit va tenir lloc la inauguració del Festival Internacional de Cinema de Tarragona al Teatre Metropol de Tarragona. Unes 300 persones van assistir-hi per veure Agustí Villalonga amb la projecció de “Tras el cristal”. Aquest acte, amb la col·laboració de l’Acadèmia de Cinema Català, va ser el tret de sortida del programa especial “My First Time”.

Durant l’acte més protocol·lari del festival, es va poder gaudir de la presència del director mallorquí i de la resta de directors d’obres que participen a concurs, com és el cas de Antonio Piazza, Ben Rusell i Liliana Torres, que per aquesta ocasió venia acompanyada per la seva actriu principal Núria Gago.

A més, hi va ser Elio Quiroga, que forma part de la secció  My first time Cult  i del qual es projectarà la seva pel·lícula ‘Fotos en una midnight session’, amb la presència del director canari, el día 7 de desembre a les 00.00h, a la sala Antiga Audiència. També van assistir a la inauguració els membres de L’ICIC ( Institut Català de les Industries Culturals) i la regidora Carme Crespo.

Abans de la projecció de l’Opera Prima ‘Tras el cristal’, Villaronga va destacar la importància de festivals com aquest que recolzen les operes primes dels creadors internacionals, ja segons l’autor de ‘Pa negre’, apostar  per les operes primes és mostrar les obres més pures i amb més personalitat que pot arribar a fer un director. El director mallorquí també va declarar que treballa actualment en un nou film que es rodarà a Cuba i que es titularà El Rey de la Habana.

Encara que la secció d’Operes Primes va començar el passat  dimecres, encara queden per projectar-ne pel·lícules a concurs fins el pròxim dissabte 7 de desembre. Com és el cas del thriller neozelandès ‘Shopping’, una de les sorpreses del passat Festival de Sundance i que al Rec podem gaudir de l’estrena a Espanya. L’espanyola ‘Family Tour’, que suposa el debut de Liliana Torres en un psicodrama destacat al passat Festival de San Sebastián; ‘Zoran, il mio nippote scemo’, una comèdia italiana que ha estat premiada amb el Premi del Públic, el Premi del Jurat FEDEORA, el Premi Pantalla de Qualitat i amb el Premi de la Federació Italiana de Cineclubs a la Mostra del Cinema de Venezia 2013, i ‘Of Hourses and Men’, un drama-comèdia amb un sentit d’humor molt refinat és la proposta d’Islàndia per als Oscars i compte amb premis a San Sebastián i a Tokyo, entre d’altres i es projectarà al REC con a estrena per primer cop a Catalunya.

També estrena a Catalunya ‘Costa da Morte’, un testimoni viu de la Galícia més profunda que va ser premiada amb el Millor Director Emergent al Festival de Locarno. I finalment també hi formarà part A spell to Ward off the Darkness, tot un viaje sensorial que s’arrela al cinema més experimental i que, un cop més, és estrena a Espanya.

La Nit Bizarra

I com no podia ser d’una altre forma, en l’apartat més lúdic del festival,  la ja famosa Nit Bizarra torna el REC a la Sala Zero de Tarragona avui a les 23.00h. amb Los Ganglios, que amenitzaran amb la seva música incalificable. La Nit Bizarra d’avui serà una vetllada que comptarà amb fortes emocions com la projecció de curtmetratges o de videoclips, a càrrec del col·lectiu La inercia. El grup extremeny estaran acompanyats per els membres del Festival Electropop Alternativo (FEA).