.

.

TOTS 21


Leo Brouwer, durant el concert homenatge

Anabel Montesinos i el Cor Ciutat de Tarragona van omplir l’Auditori

El Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de Comaigua i de la Diputació de Tarragona, va tancar el passat 28 de juliol amb un balanç positiu per la millor resposta del públic i per la qualitat dels intèrprets que hi han participat.

En aquesta tercera edició dedicada a la veu i la guitarra, s’ha registrat un total de 815 assistents als cinc concerts programats del 24 al 28 de juliol al Centre Cultural Infant Pere, i han participat 30 alumnes d’escoles de música i conservatoris, tant a les màster classes com al concert en homenatge al mestre Leo Brouwer en motiu del 80è aniversari el dijous 25 de juliol.

La coordinadora general del festival, Patricia Mercado, i el director artístic, Anders Clemens, han destacat el valor pedagògic d’aquesta proposta, que ha permès posar en contacte futurs intèrprets amb figures de referència en el món de la guitarra i de la música, com és el guitarrista i compositor Leo Brouwer, i establir vincles entre centres educatius i, en concret, amb el Conservatori de Vila-seca com a centre col·laborador.

També, cal destacar l’estrena absoluta a l’Hospitalet de l’Infant del darrer enregistrament de Hopkinson Smith, considerat un dels millors llaütistes del món i una personalitat destacada en el camp de la música antiga, i la soprano Mariana Flores, reconeguda com a intèrpret clau del repertori barroc.

Altres propostes com el concert inaugural a càrrec de la guitarrista, cantant, percusionista i compositora brasilera Badi Assad, i el jove quartet Joncol, van completar la programació, presentant lel vincle de veu i guitarra des de vessants diversos com són tant el jazz com el flamenc.

El concert que més públic va aplegar, però, va ser el de la cloenda, que va omplir tot l’aforament. Aquest concert va anar a càrrec de la guitarrista de l’Hospitalet de l’Infant, Anabel Montesinos, juntament amb el Cor Ciutat de Tarragona, dirigit per Xavier Pastrana, «amb una voluntat per fer present el territori en el Festival», segons la coordinadora Patricia Mercado.

Per tot plegat, la regidora de Cultura, Núria Ortiz, també ha fet una valoració positiva d’aquest esdeveniment: “Ha permès donar accés a experiències musicals d’alta qualitat i atreure gent no només del municipi, sinó també de fora, sobretot d’arreu de Catalunya”, ha afirmat la regidora, qui ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de convertir aquest festival en una cita cultural de referència al territori.