.

.

TOTS 21


El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Joaquim Sorio, amb els co-directors del Festival, Sílvia Ferran i Christian Inaraja, aquest dilluns al Centre d'Art Cal Massó de Reus. Foto: ACN

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Joaquim Sorio, amb els co-directors del Festival, Sílvia Ferran i Christian Inaraja, aquest dilluns al Centre d'Art Cal Massó de Reus. Foto: ACN

El Festival Europeu de Curtmetratges (FEC), que se celebrarà a Reus del 12 al 16 de març, recuperarà el format de competició amb una selecció de 24 films de nou països. En la 16a edició, el certamen retrà homenatge al desaparegut Bigas Luna, el qual havia estat un fidel col·laborador de la mostra des dels seus inicis. Una sessió especial de curtmetratges seus, entre els quals el ‘teaser’ de Mecanoscrit del segon origen, inaugurarà el festival i reunirà amics i col·laboradors del cineasta. Enguany s’han inscrit al FEC Festival uns 2.200 curtmetratges de ficció europeus, després que l’any passat es presentés una edició reduïda del certamen i que el municipi de Cambrils en deixés de ser seu.

El FEC Festival 2014 programa, a més, seccions i activitats paral·leles: trobades amb realitzadors, concursos i tallers de realització, activitats educatives, sessions tècniques i activitats infantils, entre d’altres. El FEC Festival_Festival Europeu de Curtmetratges és un festival de cinema dedicat als curtmetratges de ficció europeus i celebrarà la seva XVI edició a Reus del 12 al 16 de març.

El certamen té una secció competitiva, amb curtmetratges europeus contemporanis, i un seguit de seccions i activitats paral·leles. Però, sobretot, el FEC Festival es defineix com un lloc de trobada entre directors, públic i estudiants de cinema, on la majoria dels realitzadors seleccionats presenten els seus films i comparteixen la seva experiència en l’activitat «Nice to meet you».

El FEC Festival està organitzat per la POCC (Associació Cinematogràfica de Cambrils), amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Reus, el Teatre Bartrina i l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, CI&VI, TV3, Eurochannel, Canal Reus Tv, Cadena Ser i Moritz.