.

La tinent de cultura Begoña Floria i el director artístic del Dixieland, Xavier de la Salut aquest matí

La tinent de cultura Begoña Floria i el director artístic del Dixieland, Xavier de la Salut aquest matí

L’Ajuntament de Tarragona està treballant en ferm per tal que el Festival Dixieland (del 7 al 13 d’abril) agafi de forma definitiva una estabilitat que fins ara no s’havia aconseguit per tal de donar-li continuïtat i que la seva preparació i programació futura sigui més fàcil i rodada. Per aquest motiu es busca dotar a l’esdeveniment d’un dels ingredients d’èxit de festes com Santa Tecla, la participació ciutadana.

Un nou model de gestió amb el que l’Ajuntament deixa d’externalitzar l’organització del Festival a alguna empresa privada per ser un agent clau i intermediari de les diverses parts implicades decidint la programació i les propostes més adients amb l’objectiu de “dotar de sentit de promoció de la música en viu a la ciutat i un impuls d’artistes i músics locals i també de fora, que la gent surti al carrer, fer cultura” ha destacat la regidora de cultura, Begoña Floria.

El consistori donarà així oportunitat a locals, sales, programadors i entitats culturals de participar del Dixieland generant activitats i propostes per incloure al programa del 2014 ajudant i subvencionant les d’aquells que ja durant tot l’any impulsen cultura i activitats a la ciutat. Es destinarà en aquest sentit 10 mil euros del total dels 50 mil de que es compon novament el pressupost total, fa quatre anys era el doble. També queda obert a propostes complementàries a la base musical com xerrades, conferències, gastronomia, etc.

El Festival, que celebra enguany 20 anys a Tarragona  i 100 anys de concepte a Nova Orleans, comptarà amb una direcció artística, paper que ha recaigut en Xavier de la Salut, tarragoní ja vinculat al Festival des de fa anys i que ha comentat que “el jazz té moltes branques i enguany obrirem el ventall, el pas dels anys i l’experiència fan veure el que agrada i no per mantenir i variar”.

Avui s’han penjat a la web (http://tramits.tarragona.cat) les bases de participació que queden obertes fins al dia 7 de febrer. El Comitè avaluador està format pel propi director artístic, un tècnic municipal de l’Ajuntament de Tarragona i també d’un altre proper, un representant de l’Escola de Música i un de l’Associació de Músics.

/* JS para menú plegable móvil Divi */