.

Imatge d'Oslo, un dels grups participants

Imatge d'Oslo, un dels grups participants

El Festival de Música Independent Altacústic d’Altafulla, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, està ultimant els darrers detalls per celebrar aquest divendres 18 i dissabte 19 de juliol la seva primera edició. Vuit seran les formacions que actuaran als tres escenaris de la Vila Closa. A la Plaça del Pou (Escenari del Pou) estarà instal·lat l’escenari principal que acollirà les propostes escèniques de format més gran; les Escales de la Placeta (Escenari de la Placeta) es convertiran en un racó molt íntim on podreu gaudir de la millor música d’autor, i a les Escales del carrer Nou (Escenari Estrella) podreu descobrir els nous valors locals.

Com va anunciar fa pocs dies la mateixa direcció artística, a càrrec d’Enrique Colmenar, Pau Vallvé substituirà a Maria Coma, que no podrà actuar ja que ha patit una lesió a última hora. La programació de l’Altacústic, per dies, serà el següent:

Divendres 18 de juliol: Joan Colomo, 20h (Escenari de la Placeta) Oslo, 21:30h (Escenari Estrella) El Teatre Magnètic, 22:30h (Escenari del Pou) Inspira, 23:45h (Escenari del Pou).

Dissabte 19 de juliol: Judit Neddermann, 20h (Escenari de la Placeta) Dear, 21:30h (Escenari Estrella) Pau Vallvé, 22:30h (Escenari del Pou) Egon Soda, 23:45h (Escenari del Pou).

Enrique Colmenar ha valorat molt positivament la resposta del públic des que es va anunciar el festival. Preveu una bona assistència arran de les respostes que ha anat tenint el festival, principalment, a la pàgina web que es va bloquejar uns dies per l’allau de visites que anava rebent. El director artístic també ha remarcat el fet que la revista especialitzada Enderrock hagi catalogat el certamen d’entre els de més encant dels Països Catalans en aquestes dates.

Un dels objectius del certamen és aflorar la nova escena musical catalana, i principalment, la que es produeix al Camp de Tarragona. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Jordi Molinera, ha destacat l’espai i el format del festival i ha recordat que, “aprofitant que la Vila Closa és conjunt històric i artístic, la voluntat és fomentar aquests racons com a espai musical de petit format”. “Combinem l’entorn privilegiat que ens envolta amb la inversió en Cultura”, ha afegit Molinera. Tots els concerts són gratuïts. L’Ajuntament hi ha destinat uns 10.000 euros, part dels quals són finançats pel sector privat. Més informació del festival la podeu trobar a www.altacustic.cat.