.

L'atució de Pau Vallvé al Seminari

L’atució de Pau Vallvé al Seminari

La sisena edició del festival Al3Mura, la primera que se celebrava fora de terres italianes i que arribava a les ciutats de Reus i Tarragona aquest cap de setmana, ha estat tot un èxits de participació segons els organitzadors. Des de l’associació Etcètera, impulsora de l’esdeveniment conjuntament amb el Movimento Culturale Spiragli, es considera que l’assistència de públic a cadascun dels tretze actes que s’havien programat és molt bona ja que ha fregat el miler de persones.

Així, la inauguració de l’exposició de dibuixants gràfics de Reus va comptar amb l’assistència d’una setantena de persones i la lectura de poesies musicada a Cal Massó va rebre la visita de 120 persones. El concert de Pau Vallvé, al Claustre del Seminari, ha estat l’activitat més vista amb un total de 200 persones – el límit d’aforament de l’espai- mentre que al concert de Bikimel hi van anar 90 persones i al del pianista Daklen Difato al teatre El Magatzem, unes 110.

La resta d’activitats, com la ruta de bars i birres (60 persones de mitjana), la projecció del documental al Port (70) o la conferència inaugural de Román Reyes (75) han permès tancar amb èxit aquest esdeveniment internacional on hi han pres part una trentena de convidats entre periodistes, escriptors, poetes, directors de cinema, dibuixants o catedràtics.

Des d’Etcètera es manté que “l’objectiu de partida que era entrar amb força al teixit social i cultural de la ciutat s’ha aconseguit a través d’actes diversos que han mogut a persones molt diferents i amb perfil ben variats, mobilitzant a ciutadans de totes les edats i de moltes ciutats i pobles propers”.

De cara al proper any, el festival Al3Mura farà la seva setena edició a l’illa de Malta i tindrà com a fil conductor la figura del pintor Caravaggio. Els seus responsables, Spiragli, ja ho han decidit i hi comencen a treballar aquests dies.

Ara, l’associació Etcètera prepara ja un calendari d’activitats culturals que posaré en funcionament passat l’estiu i que, com sempre han defensat els seus responsables, actuarà sobre el territori sense marcar cap espai concret i cercant sinergies i col·laboracions, sempre amb la cultura com a pal de paller i element vehiculant. La transhumància intel·lectual, reclamada aquests dies per la gent de l’entitat tarragonina, està garantida.