.

Imatge de l'Audiència Nacional Foto:Cedida

Imatge de l’Audiència Nacional Foto:Cedida

Un tarragoní de 42 anys podria acabar a la presó per fer comentaris al Facebook sobre Miguel Ángel Blanco i ETA.

L’Audiència Nacional jutjarà aquest dilluns el cas d’aquest ciutadà de Tarragona que es va mostrar favorables a la banda terrorista ETA a les xarxes socials.

El cas d’aquest ciutadà de Tarragona no seria el primer que podria acabar a la presó per una situació semblant.

Una dona gallega, Yolanda Duval, va ser condemnada a un any de presó per enaltiment del terrorisme al seu Facebook, amb comentaris favorables a ETA.

També la setmana passada un jove del País Valencià va ser condemnat a dos anys de presó a causa de comentaris al seu twitter que atacaven a Miguel Ángel Blanco i Ortega Lara.

Segons publica l’Agència EFE, el cas del ciutadà de Tarragona es remunta als anys 2013 i 2014 on l’Audiència Nacional entén que va insultar a Miguel Ángel Blanco i hauria fet comentaris favorables a accions terroristes.

Aquest tarragoní hauria comentat dues notícies del diari, Libertad Digital, on segons aquests cometria un “delicte d’enaltiment del terrorisme i d’humiliació a les víctimes”.

Segons la publicació de la mateixa Agència EFE a les notícies si podien llegir comentaris com “gora Urrusolo ETA gudaris que us donin feixistes de merda”, “Miguel Ángel Blanco era una xivata de merda, es mereixia un forat més al puto cap” o “Txeroki Lenhendakari“.