.

cols

Aquest dissabte es presenta, en el marc dels actes de Santa Tecla, el documental casteller “De les Cols a la TAP”, de la productora Faixa Apart. Es tracta d’un treball audiovisual que, mitjançant entrevistes a membres rellevants, recull els èxits que han assolit les colles locals en els últims anys: des de la diada de Sant Magí de 2009 fins més enllà del Concurs de Castells de 2014.

El documental té com a punt de sortida una conversa entre castellers veterans de les quatre colles: Josep Maria Pasqual (Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau), Josep Maria Gaya (Xiquets del Serrallo), Quico Pino (Xiquets de Tarragona) i Ferran Ventura (Jove de Tarragona), i també inclou una conversa a la Tarraco Arena Plaça entre Jordi Gaya, Isaac Herrera, Roger Peiró i Carles Ribas, caps de Colla de les colles castelleres tarragonines en la XXV edició del Concurs de Castells. El treball es complementa amb nombroses entrevistes individuals a altres castellers tarragonins i personalitats relacionades amb aquest àmbit, com els periodistes Carles Cortés i Raquel Sans.

La presentació del documental, que té una durada de poc més de 40 minuts, es farà aquest dissabte dia 10 a l’Antiga Audiència de Tarragona a les 17h, i hi haurà una segona projecció a les 19h. L’acte està inclòs en el programa d’actes de les festes de Santa Tecla i de la Biennal de Castells, tot aprofitant la celebració del XXVI Concurs de Castells.

Amb aquesta presentació, Faixa Apart culmina gairebé dos anys de feina, des que es va fer públic l’inici del projecte el gener de 2015, marcats per les ganes d’aprendre, la manca de recursos i la il·lusió de combinar Tarragona, el món casteller i el món audiovisual.

/* JS para menú plegable móvil Divi */