.

Alguns dels directors i jurats del REC 2013 aquest migdia abans de la inauguració d'aquesta nit

Alguns dels directors i jurats del REC 2013 aquest migdia abans de la inauguració d'aquesta nit

Fins a tretze ‘Operes Primers’ formen part d’aquesta edició del Festival Internacional de Cinema REC a Tarragona (03-08 desembre) que s’inaugura aquesta nit a les 22h al Teatre Metropol. Els directors convidats com Agustí Villaronga, Elio Quiroga, Ben Russel, Antonio Piazza, els jurats internacionals Andrés Duque, Anais Desrieux i Natalia Martin, i els jurats de l’Associació Catalana de crítics Joaquin Vallet, Albert Elduque i Manel Bocero, alguns d’ells presents aquest mitgdia en una trobada pública de valoració han destacat la importància de les ‘Operes Primes’ al Festival.

Quiroga, director de ‘Fotos’ (drama-terror), ha dit en aquest sentit que “és el cinema més pur del cinesasta, ja que es la seva primera obra”.
També s’han valorat els “reduïts pressuposts” en què avui dia compta aquest sector cultural, tot i que directors com Villaronga, considera que “l’important és saber tirar endavant la producció amb el més essencial i amb el que es disposa”.

Rusell, director de ‘A spell to ward off the darkness’, una de les majors apostes, ha comentat que la seva forma de produir es basa en “equips reduïts amb treball mà a mà”.

Per la seva banda, Piazza de ‘Salvo’ ha fet referència al cine d’Itàlia on “és molt territorial”, de fet el seu film tracta sobre la màfia siciliana, i ha estat premiada com a ‘Millor Pel·lícula i Discovery Award a la Setmana de la Crítica de Cannes.

Tres de les produccions del Festival estan nominades als Óscars, i destaca el Cicle Eurobronx i la secció My First Time amb el debut d’Agustí Villaronga que ha comentat que “ha estat una gran experiència” i My First Time Cult com a sessió de culte amb ‘Fotos’.

Enguany la Cloenda serà un espectacle de producció pròpia amb un equip de recerca sobre la visita de Dalí a Tarragona pel bimilenari del nomenament de Tàrraco que comptarà amb imatges i música en directe a banda d’elements propis del surrealisme dalià.

/* JS para menú plegable móvil Divi */