TOTS 21

Àngel Lluís Miguel, durant el pregó. Foto: Tarragona21

El director de l’Institut Pere Martell de Tarragona, Àngel Lluís Miguel, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa Major d’hivern de Constantí, protagonitzant la lectura d’un pregó emotiu en el que ha recordat els seus arrels procedents d’un poble de Cáceres i la seva posterior integració a la vila de Constantí.

Miguel ha fet una aferrissada defensa de l’ensenyament de l’FP i ha subratllat els reconeixements que sempre ha tingut l’institut que ell dirigeix des de 2008. «No m’ha anat tan malament» haver estat fins ara professor d’FP: «No perdo l’ocasió per fer apostolat de l’FP», ha subratllat.

La seva relació amb Constantí neix a través de la seva dona, constantinenca (ell vivia a Sant Salvador des que de petit la família es va traslladar a viure a Catalunya) i ha estat fundador i president del Club Natació Constantí. Miguel ha acabat el pregó convidant a la festa utlitzant el modisme dels antics pregoners de poble quan arrencaven un pregó al carrer: «Se fa saber que per ordre de l’alcalde…».

L’alcalde, Òscar Sánchez, al seu torn, ha titllat de «potent» el programa de la Festa Major de Sant Sebastià, festa que «convida a redescobrir les nostres arrels, la tradició i l’essència de la vila que ens estimem».

Sebastià Guiu, Fill Predilecte de Constantí, rebent el guardó de l’alcalde. Foto: Tarragona21

Lourdes Bertran, Filla Adoptiva. Foto: Tarragona21

Foto de família de tots els guardonats. Foto: Tarragona21

Les distincions de l’any

L’acte, que com cada any tenia format de gala i com a escenari, el pavelló poliesportiu -que ha enregistrat una gran entrada-, ha distingit els constantinenc més destacats de l’any, un dels altres moments emotius de la nit. Especialment sentit ha estat el lliurat a Sebastià Guiu com a Fill Predilecte. Es tracta del forner de Ca Sebastià, un refefent a la vida de Constantí, com també les seves elaboracions de pa, coca i pastes.

El títol de Filla adoptiva de la vila ha recaigut en Lourdes Bertran, entrenadora del Club Patí Constantí des de fa 32 anys. Des de Constantí ha format patinadores de gran nivell i ha pres part en campionats de Catalunya i d’Espanya.

El guardó Tulcis al Mèrit Científic ha recaigut en Sergi Segura, jove constantinec, que juntament amb un grup de persones ha aconseguit el premi a l’emprenedoria Airbus, un dels coneixements més importants que atorga Act in Space, la més gran competició en innovació basada en el camp espacial.

El premi Tulcis al Mèrit empresarial ha estat per Adrià Maceira, jove emprenedor del municipi llicenciat en Biotecnologia per la URV, màster de nanociencia, entre d’altres, i cofundador de l’startup CreatSens Health, empresa deridava de la URV, que busca millorar del benestar de les persones mitjançant el control dels paràmetres bioquímics de la sang sense haver d’enviar mostres de sang als laboratoris.

El guardó Tulcis al Mèrit Esportiu ha estat pel Club de Tir amb Arc de Constantí, que ara mateix té dues membres als primers llocs del campionat del món que se celebra a França.

Durant la gala també s’ha fet entrega dels premis del 3r Concurs d’aparadors nadalencs, que es va realitzar durant el passat Nadal amb la participació de diversos comerços del municipi, i també del 1r Concurs de Guarniment de Balcons Nadalencs. També han estat lliurats els premis del Concurs Fotogràfic Instagram de Nadal.

Més informació de la Festa Major en aquest enllaç.

J. Garcia