.

Sants Innocents a Tarragona

Sants Innocents a Tarragona

Aquest 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, les bromes i les enganyifes es converteixen en protagonistes simpàtiques, gairebé sempre, de la jornada. Els hi ha que van amb ull de no caure i finalment no poden evitar-ho, altres que es mostren incrèduls davant de tot per si de cas, i per últim els més despistats que acaben convertint-se en víctimes de les innocentades del dia.

Les notícies locals també són un lloc habitual on bromejar amb l’actualitat tarragonina, i en aquest sentit ho han fet alguns mitjans a Tarragona.

Entre alguns exemples, ‘El PP lleva a Bruselas su propuesta para que Tarragona se independice’ és la noticia que ofereix el Diari de Tarragona, on els populars estarien buscant suports per a que les deu comarques tarragonines se separin de Catalunya i fugir del centralisme de ‘Barcelunya’. Artur Mas es mostraria en contra ja que “ho haurien de decidir tots els catalans i no tan sols una part”.

El Digital Tottarragona.cat alerta que l”Ajuntament posa en venda el Palau Municipal’ per fer front a la difícil situació econòmica i rebre amb aquesta nova venda de patrimoni al voltant de 20 milions d’euros. TT assegura que un operador estaria interessat en convertir el consistori en un Complex Hoteler.

El Blog del Barri del Port per la seva banda ha fet protagonista de la jornada la nova seu de l’Escola Oficial d’Idiomes anunciant que ‘Uns vàndals entren i causen destrosses de matinada a la restaurada Chartreuse’ argumentant que possiblement un grup d’estudiants hauria volgut mostrar així la seva oposició a que la Generalitat es quedi amb la tercera planta, acompanyant el text amb una imatge d’arxiu amb el rellotge de l’edifici trencat.

DelCamp.cat, ho ha fet en les seves diverses edicions. No bromeja amb Tarragona ciutat tot i que sí ho fa amb Reus i titula: ‘El Círcol es converteix en la seu del govern de la República de Catalunya’ amb una imatge de l’emblemàtic edifici del Círcol de Reus que s’hauria convertit en la seu provisional del govern de la Generalitat de la República de Catalunya segons un gran cartell que penja dels balcons que donen a la plaça del Prim. Sobre el cartell, tres banderes, les de Reus, Catalunya i la Unió Europea formant part d’aquesta escenografia institucional. A la mateixa ciutat veïna Iker Jiménez hauria declarat que ‘Prim segueix entre nosaltres’ després de contactar amb ell de forma paranormal, segons ReusDigital.

En terreny d’esports exemples com el del digital EsportsdelCamp anunciant que ‘el Moritz Vendrell i el Reus Deportiu han acordat intercanviar-se els entrenadors’ i fins i tot la possibilitat d’intercanviar els presidents dels dos clubs.

Entre els digitals que han tingut un espai per a la Innocentada també destaca el SurtdeCasa edició Camp de Tarragona, que aprofitava “la bona sintonia” entre Reus i Tarragona per fer el següent titular: “Tarragona reivindica Gaudí amb un nou espai museístic”. En l’article, el mitjà avançava alguns detalls de la suposada proposta ‘museística’ entr els que s’hi comptarien “esbossos de l’altar que va dissenyar a Tarragona, el banc Gaudí i una fotografia inèdita amb el seu amic Boada”.

Innocents a peu de carrer

Preguntats per Tarragona21, alguns ciutadans a peu de carrer expliquen algunes de les seves bromes. Les que han efectuat i en aquelles que han “picat”. Entre elles les clàssiques trucades telefòniques a familiars i amics explicant alguna cosa incerta. Un exemple en David qui comenta a aquest digital que ha trucat a la seva mare de bon matí per dir-li que no s’havia adonat que va ser premiat a la Loteria i que estava recollint els 1.000€ de premi. “M’ha penjat directament ja que cada any li en gasto alguna i ja no cola” bromeja.

Ninot caigut de l'esquena d'algun innocent avui a Tarragona

Ninot caigut de l'esquena d'algun innocent avui a Tarragona

Altres bromes habituals han estat penjar un ninot de paper a l’esquena, de fet hi havia algun que altre al terra de diversos carrers de la ciutat. La Maria i l’Elena, dues amigues que passejaven per la Rambla, expliquen que han estat víctimes del Dia dels Innocents. Una s’ha trobat una aranya peluda de joguina al bolso abans de sortir de casa per part del seu nuvi i l’altre comenta que el seu pare li ha enganxat una pinça al cabell i no s’ha adonat fins que ha anat a comprar el pa i les dependentes li han dit.