.

s presentaran els tres punts de llibre dedicats a dones tarragonines i es llegirà el Manifest unitari del Dia de les Dones

Es presentaran els tres punts de llibre dedicats a dones tarragonines i es llegirà el Manifest unitari del Dia de les Dones

Amb motiu de la celebració el 8 de març del Dia Internacional de les Dones  s’han organitzat una sèrie d’actes que es desenvolupen al llarg de tota la setmana.

Dijous 7 de març, a les 11 del matí, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, es farà públic el veredicte del Concurs de Relats de Dones i Còmics per la Igualtat, convocat per la regidoria de Polítiques d’Igualtat. L’acte estarà presidit per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

La finalitat d’aquests concursos  és,  d’una banda, impulsar les aportacions de les dones a l’espai literari i cultural de la ciutat i, d’altra, incorporar a  l’àmbit cultural una visió no sexista ni androcèntrica, potenciant d’igual manera la creació artística de dones i homes i la seva divulgació. En total s’han presentat 35 relats i 2 còmics.

Els  tres primers premis dels relats estan dotats amb 500€, 200€ i 100€  i el de còmic un sol premi de 300€.

En el mateix acte, es presentaran els punts de llibre de tres dones de la ciutat de la col·lecció 2019, escollides per la comissió executiva del Consell Municipal de les Dones.

Enguany els punts de llibre Concepción Hernández a títol pòstum, proposada per CCOO;  Lourdes Aleu, proposada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament,  i Inma Pastor, proposada per la regidoria de Polítiques d’Igualtat.

Lectura del Manifest del dia Internacional de les Dones

Finalitzat l’acte anterior, a les 13.30 hores, a la plaça de la Dona treballadora, tindrà lloc la lectura del Manifest unitari de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Associació Catalana de Municipis amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Organitza: Servei d’Informació i Assessorament a la Dona de Tarragona amb la col·laboració del Consell Municipal de les Dones.