.

.

TOTS 21

Un moment de la constitució dem l’entitat, amb els representants de les tres institucions

L’Aliança STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) es constitueix impulsada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i l’Associació Empresarial Química de Tarragona.

Aquesta iniciativa pretén promoure programes adreçats a escolars per fer augmentar les vocacions i l’atracció de talent cap als àmbits de la ciència i la tecnologia. L’aliança també vol col·laborar amb el professorat en el foment de l’excel·lència i la responsabilitat en l’ensenyament, la recerca i la innovació amb la col·laboració de les empreses i institucions del sector industrial.

La signatura dels convenis i presentació de l’Aliança s’ha fet el 15 de març al Paranimf de la URV, al Rectorat, amb la participació de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, el rector de la URV, Josep Anton Ferré i el president de l’AEQT, Josep Francesc Font.

La Universitat Rovira i Virgili, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Empresarial Química de Tarragona fa més de vint-i-cinc anys que col·laboren en programes educatius de ciència i tecnologia sobre els productes i processos químics destinats a escolars i adults, mitjançant el projecte APQUA. Amb l’Aliança STEM les parts volen actualitzar i ampliar aquesta col·laboració en el marc general de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (Science, Technology, Engineering and Maths, STEM).