.

Moment del relleu de la seu amb l’entrega de la bandera dels Jocs Mediterranis per part de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros al president del comitè internacional i al batlle d’Orà, Noureddine Boukhatem. Foto: Mar Rovira

El Consejo Superior de Deportes (CSD) ha fet efectiu avui l’últim pagament dels XVIII Jocs Olímpics del Mediterrani que es van celebrar aquest passat estiu a Tarragona. La quantitat total aportada ha estat de 13.026.248,09 €.

Al maig de 2016 es va signar el conveni amb l’Ajuntament de Tarragona per al finançament de les obres necessàries a l’Estadi del Gimnàstic, la quantitat va ascendir a 2.526.248,09 € Al setembre de 2017, el Consell Superior d’Esports va abonar, amb càrrec als pressupostos generals de l’Estat, un total de 3.750.000,00 € per les despeses operatives d’aquest esdeveniment, així com altres 3 milions d’euros per col·laborar en la construcció d’una piscina olímpica per als Jocs Mediterranis.

El 22 d’agost de 2018 es va signar el conveni entre el Consell Superior d’Esports i l’Ajuntament de Tarragona per al finançament de les despeses d’organització dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, que va contemplar la subvenció nominativa concedida per finançar despeses operatives per un total de 3.750.000 € amb càrrec als pressupostos generals de l’Estat de 2018.

Segons es recorda des del CSD per mitjà d’una nota de premsa, aquestes inversions, “a més de possibilitar aquest gran esdeveniment esportiu, han deixat a la ciutat tarragonina un llegat en forma d’instal·lacions per a tots els ciutadans, que es podran beneficiar de la piscina de 50 metres, la primera de la ciutat, així com un estadi que ha vist renovades les seves grades, els accessos a les tribunes, la pavimentació dels espais externs així com la il·luminació interna i externa d’aquest recinte”.