.

Vila-seca ha tornat a ser capital hípica per un dia. El Parc de la Torre d’en Dolça s’ha vestit avui de gala per viure el seu dia gran, el Cós de Sant Antoni. Les tradicionals curses de cavalls, que existeixen des del segle passat, han congregat al llarg del matí a centenars d’aficionats i curiosos al voltant del circuit hípic vila-secà, malgrat l’amenaça de pluja.

Vila-seca és l’únic lloc de Catalunya on es corre amb l’autorització de la Societat de Fomento de Cria Cavallar i això atrau any rere any als millors genets espanyols. En total ‘s’han disputat tres curses de galop amb cavalls pura sang anglesos que han fet les delícies del públic vila-secà, que ha tornat a emular al dels grans hipòdroms. Per primer cop, a més, els vila-secans han pogut arribar al circuit de la Torre d’en Dolça a través de la nova passarel·la del Raval de la Mar, que s’ha convertit en mirador improvisat per les curses.

Molta gent s'ha animat a fer apostes.

A finals de l’any 2010, el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el Cós de Sant Antoni de Vila-seca element festiu patrimonial d’interès nacional, un reconeixement que permet que aquest acte que se celebra des de finals del segle XIX quedi inscrit al catàleg del patrimoni festiu de Catalunya. Un Pregó de l’any 1876 és la primera constància escrita que es té de la seva celebració.

Un per un, els cavalls han anat passant pel paddock abans d'entrar al circuit.

Lliurament de trofeus de la cursa Gran Premi Ajuntament de Vila-seca.

Aquesta tarda, els populars Chapertons tancaran la programació del Pallassòdrom 2014 a l’Envelat, amb l’espectacle Boom. A les 19.30h, el concert de la JONC Alevins, els Qvixote Quartet i el Cor infantil Amics de la Unió de Granollers, a l’Auditori Josep Carreras, posarà el punt i final al primer cap de setmana de festa major a Vila-seca.

Instant d'una de les curses amb Vila-seca de fons i el detall de la nova passarel·la del Raval de la Mar.

Podeu consultar els resultats de les tres curses aquí.

El programa complet de Sant Antoni 2014, en aquest enllaç.

/* JS para menú plegable móvil Divi */