.

.

TOTS 21


Era treballador d’IQOXE i estava ingressat a l’Hospital Vall d’Hebron. Foto: tgn21

El ferit crític per l’explosió a la indústria química de la Canonja ha mort aquest dimecres al vespre a l’Hospital Vall d’Hebron, segons han confirmat fonts del centre sanitari. La víctima és un treballador de l’empresa afectada, IQOXE, i va ser traslladat a Vall d’Hebron amb greus cremades al cos com a conseqüència de l’explosió. Amb aquesta ja són tres les víctimes mortals en l’accident.

Es tracta del constaninenc Òscar Atance Rovira. L’Ajuntament de Constantí ha decretat un dia de dol demà dijous, quan les banderes onejaran a mig pal a l’Ajuntament. També formava part de l’Esbart Santa Tecla, segons informa Tarragonadigital.

A causa de l’explosió, també va morir una persona al barri de Torreforta per l’impacte d’una planxa metàl·lica que va sortir disparada de la planta afectada i va fer caure el sostre de casa seva a tres quilòmetres de distància. La tercera víctima és un altre treballador de l’empresa, el cos del qual ha estat trobat pels Bombers aquest dimecres al matí.

A més, dos ferits més continuen ingressats, un a Vall d’Hebron, en estat molt greu, i un altre a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, que està greu però estable.

L’empresa IQOXE, en la qual es va produir l’explosió, ha emès un comunicat en el qual assegura que ha obert una investigació per esclarir les causes de l’accident. En una breu nota tramesa aquest dimecres al vespre, la companyia apunta que està col·laborant amb els Bombers per transvasar l’òxid de propilè del dipòsit afectat.

A més, també ha apuntat que “lamenta profundament” la mort de tres persones, dos de les quals “col·laboradores” de l’empresa i que s’ha posat en contacte amb les famílies de les víctimes per donar-los el condol “i tot allò que necessitin”. Finalment, han agraït la tasca dels Bombers i de la resta de serveis d’emergències que “han permès l’extinció de l’incendi”.