.

foto_8

L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona organitza els propers dies 19 i 20 de març el primer taller dedicat al mètode d’ensenyament musical Suzuki, una tècnica que consisteix en l’aprenentatge i el treball conjunt entre pares, professors i alumnes per tal de potenciar les habilitats de l’infant. Ideat al Japó, durant la dècada del 1940, per S. Suzuki, el mètode es caracteritza per la introducció de la pràctica musical a edats primerenques (des dels 3 anys) en un entorn que afavoreixi la creació del talent.

El taller, que se centrarà en l’aprenentatge de violí a través d’aquest mètode, tindrà lloc al Conservatori de la Diputació a Tarragona (C.Cavallers, 10) i comptarà amb la participació d’una trentena d’alumnes amb les seves famílies procedents de la demarcació de Tarragona, d’Albacete, de Barcelona, de Figueres, de València, de Saragossa i del Regne Unit.

Les classes les impartiran els experts en l’ensenyament d’aquest mètode d’aprenentatge: Heather Clemson (professora de violí titulada per la Royal Academy of Music de Londres) i Juan Carlos Navarro (format en metodologia Suzuki al British Suzuki Institute). Les activitats programades també comptaran amb l’experiència de Jose Luís Moles (professor de Suzuki al Conservatori de Tarragona) i d’Oriol Saña (professor de violí jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya) que oferirà tallers d’improvització i ritmes. Al taller hi assistiran professors observadors d’arreu de l’Estat.

El dissabte 19 de març, a partir de les 9.30 h, es duran a terme les classes per edats i una sessió per a professors. El diumenge 20 continuaran les sessions i es realitzarà un concert de cloenda a les 12.30 h.